Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili ve 26. Dönem milletvekili adayı Prof.Dr. Gaye Usluer, Ankara'da meydana gelen patlamanın sorumlularını bildiklerini söyledi.

Prof. Dr. Usluer, Ankara'da yaşanan patlama ile ilgili açıklama yaptı. "Hepimizin başı sağolsun, öncelikle kaybettiğimiz insanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına sabırlar diliyorum. Sözcüklerin boğazımıza düğümlendiği bir dönemdeyiz." diyen Usluer, şunları kaydetti: "Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe en fazla ihtiyacımız olduğu günlerden geçiyoruz.Her gün bombalar patlıyor; onlarca, yüzlerce çocuklarımız, gençlerimiz, askerimiz, öğrencilerimiz hayatlarını kaybediyor. Canımız yanıyor, içimiz kan ağlıyor.

Biliyoruz ki; nasıl Suruç katliamının failleri ortaya çıkarılmadıysa, sorumluları ceza almadıysa, Ankara katliamında da aynı şey olacak. Ama biz sorumluları biliyoruz. Sorumlular, sınırlarımızı koruyamayanlardır. Suriye'yi, Irak'ı kana bulayanlara göz yumanlardır; sorumlular, valilere talimat verip terörle mücadeleye sekte vuranlardır, vatandaşın can güvenliğini kişisel hırsları uğruna hiçe sayanlardır. Biz buna artık bir dur demek zorundayız.Artık çocuklarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz. Kimse merak etmesin 1 Kasım'dan sonra biz bütün bu katliamların faillerini bulacağız, sorumlularını cezalandıracağız, hayatını kaybeden yüzlerce yavrumuzun, gencimizin hesabını soracağız.Sağduyumuzu kaybetmeden, yakıp, yıkmadan, karanlığa, kaosa teslim olmadan barış için, aydınlık günler için mücadelemize devam edeceğiz."