Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Koza İpek Holding ve 21 şirketine 'makul şüphe' gerekçesiyle kayyum atanmasının ardından sabah saatlerinde yayın grubuna ait kanalların karartılma çabalarına tepki gösterdi. Şeker, “Aslında bu bir sonraki adımın habercisi. Aslında bundan sonra bu işlemler Doğan Grubu'na, Sözcü Gazetesi'ne, bir başka gruba yapılabilir. Yapılmanın zemini hazırlanıyor.” dedi.

"ASLINDA ŞU ANDA KAYYUMLA YÖNETİLEN BİR TÜRKİYE VAR"

İcraatı gerçekleştirenlerin olaya 'Bizim aleyhimizde yayın yapan kimse kalmasın' mantığıyla baktıklarını söyleyen Şeker, “Aslına da bakarsanız şu anda kayyumla yönetilen bir Türkiye Cumhuriyeti hükümeti var. Hükümet de kayyumla yönetiliyor. Onları da atadılar oraya. Bakanlar Kurulu kayyumla atandı. Resmen kayyum gibi çalışıyor. Bu ülke maalesef demokrasiden nasibini almamış. Muhalefete, muhalif seslere kulağını tıkamış. Dolayısıyla böyle bir ülkenin gelişmesi, büyümesi mümkün değil.” diye konuştu.

“BASININ ZATEN MUHALİF OLMASI LAZIM... YANDAŞ OLUR MU?”

Bir ülkeyi yücelten, büyüten şeyin muhalif ses olduğunu kaydeden Şeker, “Basının zaten muhalif olması lazım. Basın yandaş olur mu? Basın kesinlikle ve kesinlikle eleştirmeli, iktidar da ondan nasibini almalı. Ama bunlar öyle bakmıyor. Benimle ilgili konuşmasın, bana bir şey demesin. Hakaret varsa basın aracılığıyla da yapılıyorsa mahkemeler var. Ama siz kalkacaksınız, hiçbir yasa dışı bir şey bulamadığınız bir holdingin mal varlığına el koyacaksınız. Aslında bu bir sonraki adımın habercisi. Aslında bundan sonra bu işlemler Doğan Grubu'na, Sözcü Gazetesi'ne, bir başka gruba yapılabilir. Yapılmanın zemini hazırlanıyor.” ifadelerini kullandı.

Ülkede resmen faşist bir diktatörlük olduğunu savunan Şeker, şöyle devam etti: “Demokrasi düşmanı, insanlık düşmanı, birilerinin ölmesinden, birilerinin yok olmasından zevk alan bir yönetim anlayışı var. Bunu baştan beri söylüyoruz. Bu yönetim anlayışı maalesef Türkiye'yi daha iyi bir yere taşımaz. Türkiye'ye demokrasiyi getirmez, barışı, kardeşliği getirmez. Büyümeyi, ekonomik güçlenmeyi getirmez. Bu anlayış, 'Küçük olsun, benim olsun, benimle ilgili herhangi bir işlem yapılmasın, herkes bana biat etsin' mantığı. Kimse kusura bakmasın. Türkiye bugünleri atlatır, bugün bu işlemleri yapanlar yarın yargı önünde bunun hesabını verirler.”