Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, erken seçim ve koalisyon sürecini değerlendirerek, “Biz güvene dayalı, uzun süreli bir hükümet isterken; AKP bize muta nikâhı teklif etti. Biz bu günaha ortak olmayız.” dedi.

CHP'li Yüksel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, AKP ve Cumhurbaşkanının ülkeyi oyaladığını, hükümet kurulmaması için çabaladığını söyledi. Yüksel, Türkiye’nin çıkarları, halkın refahı için AKP ile koalisyon masasına oturduklarını kaydetti. 7 Haziran’dan sonra 14 maddelik koalisyon ilkeleri belirlediklerini aktaran Yüksel, şöyle konuştu: "Bu maddeler bizim değil, Türkiye’nin ihtiyaçları. ‘Her şeyden önce Türkiye’ söylemimizle, bir takım hesaplar yapmadan, parti çıkarlarını dahi düşünmeden çalıştık. Biz, koalisyon ilkelerimize ek olarak yüksek profilli, 4 yıl süreli, koalisyon ortaklarının birbirine güvendiği, sorunların anlayış ve hoşgörü çerçevesinde çözüldüğü bir hükümet, kısacası bir aile kurmayı beklerken; AKP bize resmen Müt’a Nikahı teklif etti. Biz bu günaha ortak olmayız. Böyle bir hükümette yer almamız söz konusu bile değil.”

CHP olarak, Türkiye için çalıştıklarını vurgulayan Yüksel, "Cumhurbaşkanı, anayasayı çiğneyerek, hükümet kurma görevini Sayın Kılıçdaroğlu’na vermediği gibi bir de erken seçim tarihi açıkladı. CHP olarak her türlü senaryoya hazırız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.