Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, Seyitgazi-Kırka-Gökbahçe mevkiinden geçen, Eskişehir’i Akdeniz ve Ege’ye bağlayan tehlikeli yolu TBMM gündemine taşıdı. 70 kilometrelik yol için hiç bir çalışma yapılmadığını anlatan Yüksel, buna rağmen söz konusu yolun biraz ilerisindeki Afyonkarahisar'a ait yolda ise çalışmaların yapıldığını kaydetti. Yüksel, 'ölüm yolu' olarak anılan 70 kilometrelik yolun neden yıllarca düzeltilmediğini ve insanların burada kaderine terk edildiğini Meclise sordu.

CHP Grup Disiplin Kurulu Üyesi de olan Yüksel, Seyitgazi-Kırka-Gökbahçe mevkilerinden geçen, Afyonkarahisar il sınırında son bulan yaklaşık 70 kilometrelik tek gidiş tek geliş şeritli yolu, TBMM gündemine taşıdı. Bu yolun Eskişehir için stratejik bir önemi olduğunu belirten Yüksel, ‘ölüm yolu’ olarak anılan bölgenin yol genişletme planlamalarına neden dâhil edilmediğini sordu.

AFYON’A VAR ESKİŞEHİR’E YOK

Yüksel, Eskişehir’in Akdeniz ve Ege Bölgesi’ne açılan kapısı olarak bilinen yolu, yolcu otobüsleri, iş makineleri ve diğer sürücülerin mesafeyi önemli ölçüde kısalttığı için sık sık kullandığını dile getirdi. Yüksel; “Tek gidiş ve tek geliş olan yolda, yıllardır önemli kazalar yaşanmakta, buna rağmen hükümet yetkilileri bu noktayı göz ardı etmektedir. Eskişehir il sınırları içinde bulunan 70 kilometrelik alanda herhangi bir yol çalışması yapılmamasına karşın, Afyonkarahisar il sınırı geçildikten sonra yollar genişlemekte ve bölünmüş olarak devam etmektedir.” dedi.

ÇALIŞMANIN ADI BİLE YOK

Afyonkarahisar il sınırları içerisinde genişleyen ve güvenli hale gelen yolun, Eskişehir sınırları içerisinde yer alan uzantısının tam aksi olduğuna dikkat çeken Yüksel, bu çelişkinin sebebini sordu. Yüksel yaptığı değerlendirmede, Eskişehir’in cezalandırıldığını ve hükümet tarafından ötekileştirildiğini söyledi. Seyitgazi-Kırka-Gökbahçe’yi kapsayan yaklaşık 70 kilometrelik alanın çalışmalara dâhil edilmediğini söyleyen Yüksel, “Afyonkarahisar’da çalışmalar hala sürerken, Eskişehir’de çalışmanın adı bile anılmıyor.” diye konuştu.

Konuyla ilgili Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na soru önergesi veren Yüksel, bakanlığa şu soruları yöneltti: "Afyonkarahisar il sınırı geçildiğinde başlayan bölünmüş yol projesine Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan Seyitgazi-Kırka-Gökbahçe mevkiinde bulunan yaklaşık 70 kilometrelik yol neden dâhil edilmedi? Afyonkarahisar il sınırları içerisinde hâlihazırda devam eden yol genişletme çalışmalarına Eskişehir il sınırları içerisindeki Seyitgazi–Kırka-Gökbahçe yolu dâhil edildi mi? Bu yol, projede yer alıyorsa çalışmalar ne zaman başlayacak? Ne zaman bitecek? Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan, Seyitgazi-Kırka-Gökbahçe mevkiinden geçen, yaklaşık 70 kilometrelik yol için, hükümetinizin bir eylem planı var mı? Varsa ne zaman hayata geçecek? Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan, Seyitgazi-Kırka-Gökbahçe mevkilerini kapsayan ve Afyonkarahisar il sınırında son bulan yaklaşık 70 kilometrelik yolda, son 13 yılda kaç kez trafik kazası gerçekleşmiştir? Bu kazaların kaçı ölümle sonuçlanmıştır?"