Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel, AK Parti iktidarı için "Korkuları şu, 13 seneden beri yaptıkları hukuksuzluklar adaletsizlikler yolsuzluklar adil bir yargı tarafından denetlenirse mutlaka çok büyük cezaları alacaklarını biliyorlar. Bundan korkuyorlar. Pisliklerinin üstünü örtmek için çalışıyorlar." dedi.

CHP'li Yüksel, AK Parti'nin Türkiye'de özellikle son üç senede adaletin ayarları ile oynadığını, artık belli bir gruba belli bir partiye hizmet eden adli bir sistem oluşturulduğunu söyledi. Yüksel, "Adli sistem içinde bunu yaratanlar kendi içinde savaşa tutuştular. Biz dışarıdan izliyoruz. Artık izlemekle kalmayacağız. CHP, bu dönem sahaya inecek o maçı Atatürk ilkeleri Cumhuriyet çizgisine çıkartacak ve maçı biz kazanacağız." diye konuştu.

Eskişehir Milletvekili, amaçlarının yaptıkları pisliğin üstünü örtmek için çalıştıklarını, yaptıklarından dolayı ceza alacaklarını bildiklerini ve çok korktuklarını kaydetti. Cemal Okan Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Korkuları şu, 13 seneden beri yaptıkları hukuksuzluklar adaletsizlikler yolsuzluklar adil bir yargı tarafından denetlenirse mutlaka çok büyük cezaları alacaklarını biliyorlar. Bundan korkuyorlar. Bunlar seçime az kala 'hani yolcu Abbas bağlasan durmaz' deyimi de yerine geleceğini biliyorlar gitmeden önce en azından ortalığı karıştıralım en azında biz gittikten sonra bir ay iki, ay bunlarla uğrasınlar. Bizde bu arada yaptıklarımız pisliğin üstünü örteriz."

AK Parti'nin yaptığı adalet sistemiyle oynadığı en açık göstergenin sulh ceza mahkemesi olduğunu vurgulayan CHP Eskişehir Milletvekili "Sulh Ceza Mahkemesi'nde bir hakimin her şey takdirine bırakılmış bugün Koza İpek Grubu'na yapılan operasyonda sulh ceza mahkemesinde bir hakimi eksik inceleme ile taraflı bir şekilde aldığı bir kayyum mesele bundan ibaret. Biz iktidara geldiğimizde sulh ceza mahkemelerine verilen olağanüstü yetkileri kaldıracağız." diye konuştu.

AK Parti'nin 13 yıldır yaptığı bugünkü vaatlerin 'vaat değil ayıp' olduğunu belirten Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı: "AKP'nin halkı kandırdığı en büyük özelliğini söyleyeceğim. AKP'nin 13 senelik yıkıcı ve tahrik edici politikaları en önemli etkilerini ekonomide gördük. Hatırlayın biz 7 Haziran seçimlerinden önce asgari ücret bin 500 TL olacak. Artık ezilen olmayan dediğimizde kaynak yok kaynağı nerede bulacaklar demişlerdi. Şimdi kendileri de asgari ücreti bin 300 olacak diyorlar. Bizleri 13 senedir yöneten iktidar eğer ben tekrar seçilirsem asgari ücrete zam yapacağım demesi vaat değildir. 'Ayıptır ayıptır'. 13 senedir en yönetiyorsun davulda sendeydi tokmak da sendeydi aklın neredeydi "