Hatay’da konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "4 yıllık yetki verin, Türkiye dünyanın uygar bir parçası olsun" dedi.
İskenderun ilçesinde büyükşehir belediyesi tarafından yaptırılan köprülü kavşak projesinin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında halktan 4 yıllık yetki istedi.
Kılıçdaroğlu; "Sakın şunu unutmayın. Dış politika, bir ülkenin çıkarları üzerine inşa edilmezse, dış politika iç politikanın malzemesi haline getirilirse o ülke ciddi sorunlar yaşar. Bütün bu dış politikayı hangi parti düzeltir? Bütün dünyayla Türkiye’nin çıkarları üzerine inşa edilmiş sağlıklı bir dış politikayı hangi parti sağlayabilir? Neden CHP? Çünkü CHP der ki ’yurtta barış, dünyada barış’ barış kadar güzel bir şey yoktur. Huzurun adresidir CHP. Barışı, kardeşliği sağlayacağız. Yalnız dış politikada değil iç politikada da barışı sağlayacağız. İşsizlikle, yoksullukla mücadele edeceğiz. Eğer bir apartmanda bir aile yoksul ise, bir aile çocuğuna iş bulamıyorsa emin olun herkes huzursuzdur. 6 Milyon işsizimiz var. Her 4 üniversite mezunundan biri işsiz. 17 milyon fakirimiz var. Ben öyle 14 yıl değil 4 yıllık yetki istiyorum. 4 yıllık yetki verin bakın bakalım Türkiye nereye gidiyor. 4 yıllık yetki verin Mısır’a, Suriye’ye, Rusya’ya bütün ihraç kapıları nasıl açılıyor, nasıl dostluklar kuruluyor görün" dedi.
Kılıçdaroğlu, CHP’li Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı sonuna kadar bütün Hatay’ın içme suyu problemini çözeceğini söyledi.