CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adana’daki seçim çalışmaları kapsamında İmamoğlu İlçesi’nde halka hitap etti. Kılıçdaroğlu, “Bir şeyi unutmayın. Bir yere not alın. İsterseniz kapının arkasına not alın, istersiniz defterinize, isterseniz kahvedeki masaya yazın. Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Her yerde söylüyorum. Bir kişi iradesini başka bir kişiye ipotek etmişse ülkeyi yönetemez. Ülkeyi yönetmesi için bağımsız iradesinin olması lazım. Güçlü iradesinin olması lazım. Halkı düşünmesi lazım. Halktan yana politikalar üretmesi lazım. Bir şey yapacak, 'acaba saray ne diyor, bana bir şey diyecek mi, demeyecek mi?' Sen saraya kulak vereceğine dön halka kulak ver. Halkın derdi nedir?” dedi.

Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını hatırlatan CHP Genel Başkanı, köylü ve çiftçinin perişan edildiğini kaydetti. Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk çiftçisine de sözüm var. Allah nasip eder CHP iktidar olursa mazato 1 lira 80 kuruştan vereceğim. Güle oynaya tarlanı ekeceksin. Sanıyorlarki mazotu 1 lira 80 kuruştan verince çiftçi mazotu alıp, tatile gidecek. Çiftçi mazotu alıp, tarlaya gidecek, alın teri dökecek. O alın terinin değerini ben vereceğim. Türkiye'de gerginlik istemiyorum. Kavga istemiyorum. Bu millet kavga ve gerginlikten bıktı. Dünya kadar derdimiz var. O dertlerin çözülmesi lazım. 13 yıl yetki verdiniz, hiç bir derdimizi çözmediler.”

"TERÖR BELASI DURDU DURDU DA NEDEN 7 HAZİRAN'DAN SONRA AZDI"

“Terör belası durdu durdu da neden 7 Haziran'dan sonra azdı?” şeklinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Eskiden bir PKK belası vardı, şimdi bir de IŞİD belası çıktı. Yazık günah değil midir bu memlekete. Gencecik çocuklarımıza yazık değil mi? Size sözüm söz o terörü ancak biz bitiririz. Size sözüm söz o huzuru biz getiririz. Size sorabilirler, nasıl yapacaksınız diye? Rahatlıkla şunu söyleyin. CHP, Türkiye'nin kurucu partisidir. Bizim bayrağımız ve vatanımız onurumuzdur. Vatanın birliği ve bütünlüğü içinde biz bu sorunu çözeriz. Çünkü bu sorun aklı ve mantıkla çözülür. Bu sorun toplusal uzlaşmayla çözülür. Bu sorun gizli hesaplarla çözülmez. Bu sorun 'beni başkan yaparsanız, ben de sizi görmem' anlayışı ile çözülmez. Bu sorun dik ve namuslu duruşla çözülür.” şeklinde konuştu.

13 yıldır iktidarda olan AK Partiye yönelik eleştirilerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah aşkına İmamoğlu'nun altın gibi ovaları var. Suyu var mı? Niye yok? Baraj var. Neden su yok? Çünkü İmamoğlu'nu değil ceplerini düşündüler. Çünkü köşeyi nasıl döneriz diye düşündüler. Benim öyle bir derdim yok. Ben yetkiyi sizden istiyorum. Eğer diyorsanız ki memleketin hali çok iyi, mesele yok. Diyorsanız ki olabilir her gün şehitler gelsin, mesele yok. Diyorsanız ki olabilir her yerde bir bomba patlasın insanlarımız ölsün, mesele yok. Ama diyorsanız ki; hayır bunlar meseledir. Bu ülkede huzur olsun diyorsanız, terör bitsin diyorsanız, açlık sona ersin, fakirlik bitsin diyorsanız, herkes bu memlekete huzur içinde yaşasın diyorsanız, toplanın her kuruş verginin hesabı bu millete verilsin diyorsanız, adresiniz, yeriniz beli; Cumhuriyet Halk Partisi.”

Vatandaşın eski alışkanlık ve algılarını değiştirmesini isteyen CHP lideri, “CHP'yi hep farklı görüyordunuz. CHP şimdi halkın partisidir. En son 7 Haziran'da açıkladığımız seçim bildirgesi vardır. Seçim bildirgemizi diğer partilerin tamamı kopya ettiler. Biz emekliye 'Ramazan ve Kurban bayramlarında emekliye birer maaş ikramiye vereceğiz' dedik. Önce 'olmaz' dediler. Şimdi onlar da diyor ki, 'evet olabilirmiş...' Asgari ücreti bin 500 liraya çıkaracağız. Vergi almayacağız. 'Nereden parayı bulacaksınız' dediler. Şimdi onlar da koydular. Demek ki verilebilirmiş. Bu şunu gösteriyor; Türkiyenin sorunlarını en iyi çözen CHP 'dir. Çünkü bizim derdimiz, bu ülkenin derdidir. Bu ülkede huzur varsa, birlikte yaşayacaksak, beraber çalışmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

YETKİYİ, SARAYDAN DEĞİL HALKTAN İSTİYORUZ

7 Haziran sonrası hükümeti kurma görevinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “Git dedi, hükümeti kur. 1 ay dolaştı hükümeti kuramadı. Yetkinin bize verilmesi lazımdı. Ama o görevi bize vermediler. Dediler ki 'ne Anayasası; ikinci bir partiye görev vermeyeceğim' O sandı ki oturup ağlayacağız. Yapmadık, yapmayacağız. Biz yetkiyi saraydan değil halktan istiyoruz.”dedi.

İmamoğlu'nda partililer Kemal Kılıçdaroğlu'na kasket hediye etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha sonra Sarıçam İlçesi'ne geçti. Burada bir derneği ziyaret eden Kılıçdaroğlu, partisine 1 Kasım seçimlerinde oy istedi.