Cumhuriyet Halk Partisi, (CHP) makam aracı tartışmalarına tepki olarak 'tüm makam araçları, en ünlü markaların son model araçları ile yenilensin' önerisini getirdi. CHP tarafından, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na, 'Başbakan, Bakanlar, Bakan Yardımcıları, Müsteşarlar, Diyanet İşleri Başkanı ve diğer Üst Kurul Başkanları'nın Makam Araçlarının Yenilenmesi Hakkında Kanun' teklifi verildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu imzalı teklifin gerekçesinde, Türkiye gibi sınırsız kaynakları bulunan, hayatını emeğiyle kazanan yurttaşlarına dünya standartlarının kat kat üzerinde imkanlar sağlayan, eğitime, sağlığa ve sosyal politikalara bütçeden dev paylar ayıran bir ülkenin yöneticilerinin de ülkenin zenginliğine yakışır imkanlara sahip olması gerektiği ifade edildi.

Tanrıkulu devamında, şu ifadeleri kullandı: “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, ‘Taş çatlasa 2 bin genel müdür var. Hadi 40 müsteşar ve 100 müsteşar yardımcısı olsa abartıyorum, 26 bakan bunların hepsini toplasanız Türkiye’nin milli gelirinde, bütçesinde çerez parası değil, çerez’ sözleri de düşünüldüğünde ve her ne kadar Sn. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere ülkenin tüm yöneticileri son derece mütevazi imkanlarla hayatlarını sürdürecek kadar tevazu sahibi olsalar da, ülkemizin yüksek ‘itibarının’ tüm dünya kamuoyu tarafından daha iyi kavranabilmesi için en azından makam araçları konusunda yeni bir düzenlemeye gidilerek, Başbakan, Bakan, Bakan Yardımcıları, Müsteşarlar, Müstakil Kurum Başkanlıkları ve diğer Bürokratlar için en ünlü markaların son model araçlarının tahsis edilmesi, halihazırda kullanılmakta olan makam araçlarının son modelleriyle değiştirilmesi uygun olacaktır. Her ne kadar geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı’na böyle bir araç tahsis edilerek sorunu gidermek yönünde bir adım atılmış olsa da, ülkemizi yönetenlerin itibarlarına uygun araçlara kavuşması için daha hızlı ve sistematik bir yaklaşıma ihtiyaç vardır.”

CHP’li Tanrıkulu bu bağlamda, Başbakan, Bakan, Bakan Yardımcıları, Müsteşarlar ve diğer Üst Kurul Başkanları'na çıkan her yeni modelin makam aracı olarak tahsis edilebilmesinin şart olduğunu düşündüklerini belirtti.