CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı mitingdeki kalabalığın, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı mitingdeki kalabalıktan iki kat fazla olduğunu söyledi.

Enver Kiraz, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun katıldığı mitingi değerlendirdi. Parti olarak bu seçim döneminde Malatya’daki en kalabalık mitingi gerçekleştirdiklerini söyleyen Kiraz, “İktidar partisi de dâhil olmak üzere bütün partilerin mitinginden daha görkemli bir miting gerçekleştirmiş olduk. Malatya’da gözler üzerimize çevrildi. Bir ön seçim gerçekleştirmiştik. O ön seçimle birlikte bütün Malatya’da gözler demokratik anlayışımız sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönmüştü. Daha sonra seçim bildirgemiz açıklandı yine gözler Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerindeydi. Bu son mitingle beraber dikkatleri daha da ciddi bir şekilde CHP’nin üzerine Malatya’da çektik diye düşünüyorum.” dedi.

Mitingdeki kalabalık için rakam kullanmamayı tercih eden Kiraz, şöyle konuştu: “Çeşitli rakamlar verilebiliyor, emniyetin rakamları, çeşitli basın yayın organlarının rakamları farklı olabiliyor, benim açımdan sayının 60 bin 70 bin olmasından ziyade bütün partilerden daha coşkulu, bütün partilerden daha yoğun katılımlı miting gerçekleştirmiş olmamız ve Malatya’da dikkatleri çeken bir miting gerçekleştirmiş olmamız önemli. Orada on binlerce insan Sayın Genel Başkanımızı bağrına bastı biz bunun onurunu yaşıyoruz, sayı bir eksik olmuş bir fazla olmuş o önemli değil. AKP İl Başkanı Kahtalı Davutoğlu’nun mitinginden sonra 100 bin kişinin katıldığını söylemişti. Biz onun yaklaşık iki katı bir miting yaptık onu artık sizin takdirinize ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”