CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, partisinin ülkeyi yerinde saydırmak ve zora sokmak gibi bir amacı olmadığını belirterek, "Tam tersine, çözümcü olmak için yola çıktık. Bunu da en net olarak bildiren CHP'dir. Hükümet kurulmasını geciktiren de biz değiliz, bekleten de biz değiliz. Pazartesi günü sayın genel başkanımızla görüşme yapılacak. Biz asla ve asla çözümsüzlük yaratan ve oyunbozan bir yönetim olmadık. Her zaman halkımızın yanında ve milletin önünü açan bir düzenden yana hareket ettik." dedi.

Milletvekili Akın, Cihan Haber Ajansı (Cihan) Balıkesir Temsilciliği'ni ziyaret etti. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akın, partisinin 14 maddeden oluşan koalisyon ilkelerini anlattı. Bunların, bütün siyasi partiler tarafından kabul edilebilecek ilkeler olduğunu söyledi. Söz konusu ilkelerin en başından beri dile getirildiğini belirterek, "Bunlar hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanması, 12 Eylül darbe hukukunun tarihe gömülmesi, siyasette ahlâkın egemen olması, reformların tabana yayılması ve sosyal adalet, Cumhurbaşkanı'nın anayasal sınırlarına çekilmesi, örtülü ödeneğin yalnızca Başbakan tarafından kullanılması, barışçı ve rasyonel bir dış politikanın çerçevesinin çizilmesi, gençleri potansiyel suçlu gören anlayışa son verilmesi, özgürlüklerin alanının genişletilmesi, TRT ve RTÜK'ün siyasi bir iktidar aracı olarak kullanılmaktan çıkarılması, vergi denetiminin siyasi bir araç olarak kullanılmaktan çıkarılması, kamu maliyesinin şeffaf kılınması, özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın yapılması ve yolsuzluklarla etkin mücadeledir. Bu maddelerin hiçbirine, hiçbir siyasi parti hayır diyemez." şeklinde konuştu.

Balıkesir'in meselelerine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan CHP Milletvekili Akın, bunların başında sağlığın geldiğine işaret etti. Sıkıntılarla yakından ilgilendiğini, çözüm için çalışma yaptığını aktardı. Siyasete millete hizmet için girdiğini söyleyen Ahmet Akın, Balıkesir'in de ailesi olduğunu ifade etti: "Balıkesir'in sorunu, benim sorunumdur. Sağlık çalışanlarının da ciddi sorunları var. Bir ülkenin büyüklüğü, insana verdiği değerden geçiyor. Bu da sağlıktan geçiyor. Burada özellikle sağlık çalışanları, çok büyük özveri ve iyi niyetle çalışıyorlar. Buna karşın çok fazla suistimal var. İmkanlar yetersiz. Personel sayısında çok sıkıntılar var."

Seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir'in bütün köylerini ziyaret ettiğini ifade eden Akın, Büyükşehir Kanunu ile birlikte köylerin tüzel kişiliklerinin kaldırıldığını, CHP iktidarında tekrar verileceğini söyledi. Muhtarların yetkilerinin de ellerinden alındığını, buna karşılık kendilerinden çok hizmet beklendiğini bildirdi. Köylerde vatandaşların kendi imkanlarıyla getirdiği suya bile sayaç takıldığını, bu konuda çok ciddi şikayetler aldıklarını sözlerine ekledi.