CHP Erzurum birinci sıra milletvekili adayı avukat Tuncer Aktaş, 'paralel' safsatasıyla ülkede insanların mağdur edildiğini söyledi.

CHP Erzurum milletvekili adayları Tuncer Aktaş, Orhan Bozkurt, Hakan Cebeci ve Haydar Bulut, seçim ziyaretleri kapsamında basın kuruluş ve meslek örgütlerini ziyaret etti. Milletvekili adayları adına konuşan Aktaş, CHP'nin iktidar yürüyüşünü başlattığını ifade etti. AK Parti'nin hükümetleri döneminde ülkenin yoksulluk ve yolsuzluk ve yasaklarla tanıştığını ifade etti. 'Paralel' safsatasıyla ülkede milli birlik ve beraberliğin zedelendiğinin altını çizen Aktaş, "Hukukçu kimliğimle paralel örgüt iddialarına inanmıyorum. Paralel safsatasıyla insanlar mağdur ediliyor. Kendilerini eğitime, toplumsal barış ve kardeşliğe adamış insanların örgüt suçlamasıyla yaftalanması çok yanlış. Paralel iddiasıyla insanlar zarar görüyor, ülke zarar görüyor." dedi.

Son zamanlarda basın mensuplarına ve kuruluşlarına yönelik tutuklama, gözaltı ve saldırıları da kınayan Aktaş, "Basın özgür ve hürdür. Basın üzerindeki baskıların sona erdirilmesi gerekiyor. Demokrasilerde basın baskı altında tutulamaz. CHP olarak ülkede yaşatılan haksızlıkları, hukuksuzlukları ayan beyan görüyoruz." diye konuştu.

1 Kasım seçimlerinde, CHP'nin uzun yıllardan sonra ilk kez Erzurum'da milletvekilleri çıkaracağına inandığını ifade eden Aktaş, "Erzurumlu bu seçimlerde oyunu CHP'den yana kullanacak. Yıllardan sonra ilk kez yine Erzurumlu Meclis'e en az bir milletvekili gönderecek. CHP tek başına ya da koalisyon ortağı olarak 2 Kasım'da iktidar ortağı olacak." şeklinde konuştu.