CHP Samsun milletvekili adayı Hayati Tekin, "Ben de abdestimde, namazımdayım, hacıyım ama bunların dinden anladığı dil farklı. Onların İslamiyet anlayışı oy devşirmektir." diyerek iktidarı eleştirdi.

7 Haziran milletvekili seçimlerine az bir süre kala adaylar ve partiler seçim çalışmalarını sürdürüyor. Samsun’un Çarşamba ilçesinde Abdullah Paşa Meydanı'nda miting düzenleyen CHP, Çarşambalı seçmenlerle buluştu. Mitingde konuşan Samsun milletvekili adayı Hayati Tekin, iktidara, "Onların İslamiyet anlayışı oy devşirmektir. Öyle olmasaydı millet zor durumdayken onlar Mercedes’te uçakta olmazlardı." sözleriyle yüklendi.

CHP’nin Çarşamba’daki mitingine destek olarak CHP İzmir 1. Bölge 5. sıra adayı Özcan Purçu da katıldı. Abdullah Paşa Meydanı'nda 'Büyük İktidar Mitingi' adıyla, 'Sen yoksan eksiğiz' sloganıyla gerçekleştirilen mitinge CHP Samsun Milletvekili 1. sıra adayı Kemal Zeybek, 2. sıra adayı Hayati Tekin, 3. sıra adayı Neslihan Hancıoğlu 4. sıra adayı Müşfik Veysel Erdoğan, 7. sıra adayı Atıf Tomrukçu, 9. sıra adayı Mehmet Atalay ile CHP’den Roman İzmir milletvekili adayı Özcan Purçu, il ve ilçe başkanları katıldı. Adaylar teker teker halka seslenerek, mevcut hükümetin politikalarını eleştirdi, halktan sandıkta yeni bir Türkiye için oy istedi.

'ONLARIN İSLAMİYET ANLAYIŞI OY DEVŞİRMEKTİR'

CHP Samsun milletvekili adayı Hayati Tekin, iktidarı işaret ederek, "Ben de abdestimde, namazımdayım, hacıyım ama bunların dinden anladığı dil farklı. Onların İslamiyet anlayışı oy devşirmektir." dedi.

"Millet zor durumdayken onlar Mercedes’te, uçakta olmazlardı." diyen Tekin, şöyle devam etti: "Şu an Çarşamba’dan Terme’den yolcu otobüsleri halkı Samsun’a taşırken şehrin girişinde indirmek zorunda kalıyor. Bu nasıl bir halka hizmettir?"

Esnafla ilgili değerlendirmeler de yapan Tekin şöyle konuştu: "CHP iktidarıyla, esnafın sorunlarını sıfırlıyoruz. Esnaf ve sanatkârların ödediği yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandırılacak. Kira, araç gideri gibi işyeri masrafları vergiden düşürülebilecek. KOSGEB’in proje destekleri artacak. Düşük faizli ve uzun vadeli kredilerle kira öder gibi kendi dükkânlarına sahip olmaları sağlanacak. Esnafın kurduğu kümelenme şirketlerine vergi avantajı sağlanacak. AVM ve süpermarketlere karşı küçük esnafı koruyacak yasal sınırlamalar getirilecek. Esnafın özel çarşı ve sanayi sitesi örgütlenmelerine destek verilecek."