Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırşehir milletvekili adayı Yılmaz Zengin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cacabey Meydanı'nda yapılacak mitingi öncesi, Kırşehir Belediyesi ek binasına asılan, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın 'Yeni Türkiye'nin Bilge Başbakanı Ahi Ocağına Hoş Geldiniz' yazılı 4 katlı bina boyutundaki afişine tepki gösterdi.

CHP Milletvekili adayı Zengin, açıklamasında, "Şunu her zaman söyledik, her zaman da söylemeye devam edeceğiz. Eğer demokrasiye şu kadar inancınız varsa, Ahilik kutlamaları dün sona erdi. Bir kamu binasında, Başbakan'ın resminin olması son derece etik değildir, bu millete karşı sorumsuzluktur. Milletimizin verdiği vergilerle, vatandaşımızın verdiği vergilerle, vatandaşa hizmet gelmesi gerekirken ama görüyoruz ki AKP’li belediyeler, AKP’li belediye başkanı, vatandaşımızın verdiği vergi ile seçim kampanyası yürütüyor. Bunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz." dedi.

Zengin, açıklamasının devamında, şunları ifade etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız Kırşehir’e gelmemesine rağmen, Kırşehir’de bulunmamasına rağmen Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın resminin yan yana konması ne demokrasiye yakışır ne de hukuken uygundur. Bunu da yine kamuoyunun takdirine sunuyoruz. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde sevgili Kırşehirli hemşerilerimiz, değerli yurttaşlarımız, bunu görürler kendi haklarına sahip çıkarak sandığın başına gittiklerinde demokrasinin gereklerini yerine getireceklerine ben yürekten inanıyorum."