Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1 Kasım 2015 erken genel seçim milletvekili aday listesini öğleden sonra Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edecek. Murat Özçelik aday gösterilmezken eski diplomat Öztürk Yılmaz, Ardahan’dan aday gösterildi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 1 Kasım günü yapılacak seçimlerde CHP’yi temsil edecek milletvekili adaylarının listesini saat 14.00’da YSK Başkanlığı’na teslim edecek. CHP’de dün yapılan Merkez Yönetim Kurulu ile Parti Meclisi toplantıları ile 1 Kasım seçimlerinde aday listesi belirlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun daha öncesinden ifade ettiği üzere CHP’deki aday listesinde 7 Haziran seçimlerindeki listeden çok büyük bir sapma olmadı. Ön seçim sonucu 7 Haziran'da milletvekili olan isimlerin tamamı korundu. Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Murat Özçelik aday gösterilmezken, onun yerine İstanbul’dan diğer bir Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu listeye dahil edildi.

Kılıçdaroğlu’nun danışmanı olan 1 Kasım için İstanbul Üniversitesi’ndeki görevinden ayrılan Doç. Dr. Koray Çalışkan’ın genel başkanının istemesine rağmen Parti Meclisi üyelerinden gelen itirazlar üzerine aday gösterilmediği ifade edildi. “Siyasete CHP’de devam edebilirim.” açıklamasında bulunan eski AK Partili Abdüllatif Şener’in de CHP’nin aday listesinde yer almadığı belirtildi. Listede olup olmayacağı merak edilen bir diğer isim olan Umut Oran da aday olmasına rağmen listede kendisine yer bulamadı. Musul eski Başkonkolosu iken IŞİD'in kaçırdığı Öztürk Yılmaz ise Ardahan’dan CHP’nin milletvekili adayı oldu.