CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, onlarca şehidin verildiği bir günde, şimdiye kadar iktidarda olmasına rağmen 400 vekil isteyenlerin başkanlık sevdasına tutuştuğunu, yaptıkları yanlışları, açılımları, verdikleri tavizleri çabuk unuttuklarını söyledi. Dağlıca ve Iğdır saldırılarının ardından terör olaylarına tepki gösteren Arslan, hükümete de sert tepki gösterdi. Arslan, "Bu kadar derin acıların yaşandığı bir ortamda 400 vekil isteyen mantığa bakar mısınız? Bu kadar vekil olunca sanki bunlar yaşanmayacakmış gibi bir ifade nasıl kullanılabilir? Şimdiye kadar iktidarda olan bu mantık, bu kafa daha ne kadar bu memleketi kaosa ve kargaşaya sürükleyecek? Hangi başkanlık rejimi bunca kanı temizler, bunca acıya dur diyebilir? Başkanlık sevdasıyla tutuşanlar, yaptıkları yanlışları, açılımları, verdikleri tavizleri ne çabuk unuttular." dedi.

Türkiye'de sözün bittiği yerde olduklarını ifade eden CHP Milletvekili Arslan, "PKK terörünü şiddetle lanetliyorum. Artık bu iş mutlaka bitirilmeli, PKK yok edilmelidir. Her şehidimizin haberini aldığımızda boğazımız düğümleniyor, devletin içine düşürüldüğü acizlik ve tuzak karşısında ne söyleyeceğimizi bilemiyoruz. Vatandaşımızı sokağa döken, bayraklarımızı evlerimize, dükkanlarımıza hüzünle astıran bu cani ve hain örgütün ortadan kaldırılması için daha ne kadar bekleyeceğiz?" diye konuştu.

'DEVLETE DEVLETLİĞİNİ UNUTTURDULAR'

İktidarın silahlı terör örgütüyle mücadeleyi bir kenara bırakarak, masaya oturup müzakere ederek devlete devletliğini unutturduğunu iddia eden CHP'li Arslan, "Ülkemizin en temel sorunu, güvenlik sorunudur. Özellikle sınır güvenliğini ve bölge güvenliğini sağlayacak askerî tedbirler acilen alınmalıdır. Bölge halkının güvenliğini sağlayamayan bu iktidar, o bölgede görev yapan asker ve polisimizi dahi koruyamayacak duruma gelmiştir. MİT'in görevi burada çok önemlidir. İstihbaratı iyi yapması, her konuda güvenlik güçlerimizi bilgilendirmesi gerekmektedir. Devletin bütün kurumları devrede olmalı, bu zafiyete artık son verilmelidir." dedi. Terör örgütüne kararlı bir duruşla karşı çıkmaya devam edeceklerini söyleyen Kazım Arslan, PKK ile müzakereyi bırakarak mücadele edeceklerini sözlerine ekledi.