Aydın’da parti teşkilatlarını ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ankara’nın havasının İç Güvenlik Kanunu sebebiyle kapkara olduğunu söyledi. Balbay, “İç Güvenlik Yasası bir yanıyla iç güvenliği imha yasası, bir yanıyla da toplumla mücadele yasası.” dedi.

Valilerin son dönemlerde devletin değil, hükümetin valisi gibi olduklarını ve buna üzüldüğünü belirten Milletvekili Balbay, “Valilerimizin, devlet değil de hükümet valisi olmasına üzülüyorum. Dilerim aklıselim galip gelir. Ankara’yı sorarsanız, dönem itibariyle en kara. Ankara’da İç Güvenlik Yasası gündemde. Bu yasa, iç güvenliği imha yasası. Gerçekten pek çok maddesi kabul edilemez. İktidar, bu konuda çıkardığı pek çok yasayı daha sonra, 'yanlış yapmışız' diye değiştirmek zorunda kalmıştı; koca HSYK Yasası'nı bile. Bence burada İç Güvenlik Yasası’nın ülke için çıkmaması için çaba harcayacağız. Bir yanıyla iç güvenliği imha yasası, bir yanıyla da toplumla mücadele yasası. Bize hemen, 'Molotof kokteyli atanları mı savunuyorsunuz?' diyorlar. Molotof atanlara ceza verilecekse o yasayı getirin, evet diyelim ama onun içinde, polisin keyfi gözaltına alması da var. Polis, hiç kimseden izin almadan iki gün gözaltında tutacak. Bu, AKP’li bir kardeşimizin çocuğu da olabilir. Bir gün onların başına geldiğinde görecekler. Çok anlatmaya çalıştık.” dedi.

Kadına şiddetle ilgili de konuşan Balbay, “Türkiye’de kadın sorunundan çok, erkek sorunu var. Diyorlar ya, 'hadım mı edelim, idam mı edelim?' Hadım edeceğine önce adam et. Bence önce eğitmek gerekir.“ ifadelerini kullandı.