CHP’de 16 yıl sonra yapılan ön seçimde İzmir 2. bölgede, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından 16 bin 237 oy alarak ikinci olan Milletvekili Mustafa Balbay, başarı öyküsünü anlattı. Ön seçimden sonra değerlendirmelerde bulunan Balbay, İzmirlilerin kendisine büyük ödül ve sorumluluk verdiğini söyledi. Oy aldığı bütün ilçelerin milletvekili olmak istediğini aktaran Balbay, sandıktan ortak aklın çıktığını belirtti.

Kendisine verilen sorumluluğu taşıyacağını dile getiren Milletvekili Balbay, “Ön seçimde bana verilen sorumluluğu gücüm yettiğince taşıyacağım. Eşime desteği için çok teşekkür ediyorum. Ön seçim süreciyle ilgili Türkiye fotoğrafı çok güzel çıktı. Pek çok gazete Ankara, İstanbul ve Antalya başta olmak üzere CHP adına sonuçları olumlu bir şekilde değerlendirmişler. CHP üyeleri geleceğe dönük sağduyulu bir şekilde oy kullandılar. Aylar önce benim ön seçim değerlendirmem şuydu: En kötü ön seçim listesi, en iyi genel merkez listesinden daha iyidir. Bunu genel merkezde sağlıklı olmaz diye söylemiyorum ama binlerce üyenin sağduyusuyla ortaya çıkan bir listenin sorumluluk ve ortak akıl içerdiğini düşünüyordum ki sandıktan bu çıktı.” diye konuştu.

'HEPİMİZ ÖNCE KILIÇDAROĞLU’NUN, SONRA KENDİMİZİN NUMARASINI İŞARETLEDİK'

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’yla aynı bölgede yarışmasını değerlendiren Balbay, “2. bölgede genel başkanımız, aday adaylarının adayıydı. Hepimiz önce Kılıçdaroğlu’nun numarasını, sonra kendi numaramızı işaretledik. Benim numaram 24’tü. Ben bu ülke için 24 saat çalışmaya adayım demiştim. Kılıçdaroğlu’nun 57 numarası içinse Çanakkale Savaşı’nın en önemli anı, 57. Alay'ın sancağı yerde bırakmamasını örnek vermiştim. O alayın özelliği, savaşın zaferle sonuçlanması için bütün askerlerin şehit olmayı göze alıp sancağı bırakmamasıdır. CHP de genel başkanı bir sancak olarak görüp hiçbir şekilde toz kondurmaz demiştim. Kurultaydan çıkmış genel başkanı, kendi iç oylamamızda en iyi yere koymamız gerekliydi.” diye konuştu.

'4T 1K' VURGUSU

İzmir’le ilgili dersine çalıştığını da belirten Balbay, “İzmir’in önceliğini ‘4T 1K’ diye özetledim. Turizm, tarım, ticaret, teknoloji ve kültürde bir dünya şehri olmaya adaydır. Tüm bu özellikleri çoğaltarak bir dünya şehri olacaktır. Herkesle temas kurmak ve İzmir’in hak ettiği yerde olması için bakan gibi çalışmak azmindeyim. Diğer illerde de çalışan arkadaşlarımız ön sıralara geldiler. Ben ön seçimde oyu 'ben' diye istemiştim, şimdi 'biz' diye isteyeceğim. CHP’ye oy verin diyeceğiz. İddialıyım, CHP için çok şey katabilirim. Bizim için tek hedef iktidardır, bunun dışındaki her şey dardır. CHP’nin eski toplantılarında sandalyeler uçuşurdu, şimdi çok güzel bir seçim yaptık. CHP uçacak, kanatlanacak.” dedi.