CHP İzmir Milletvekili ve yeni dönem adayı Mustafa Balbay, Ödemiş ilçesi Kaymakçı Mahallesi'nde miting yaptı. Balbay, “Küçük Menderes Ovası, dünyanın Po Ovası’ndan sonraki en verimli ikinci toprakları ancak bu bereket, üreticinin cebine yansımıyor. Biz iktidarımızda köylüyü yeniden, üreticiyi yeniden milletin efendisi yapacağız.” dedi.

CHP adayı Balbay, AK Parti iktidarının önceliğinin üretmek değil, tüketmek ve kendi etrafını zenginleştirmek olduğunu iddia ederek, “Uçan uçağın yakıtı 1 TL, yüzen geminin yakıtı 1 TL, tarladaki traktörün yakıtı 4 TL. Bu reva mıdır? Bu tablo gösteriyor ki hükümetin önceliği üreticiler, fakirler değil, zenginler ve kendi çevresidir, kendi yatırım hedefleridir.” dedi. Önceliklerinin üretenler olacağını söyleyen Mustafa Balbay, “Bizim önceliğimiz üretenler olacak, alınteri olacak. Köylünün birinci sorunu mazot, ardından gübre ve ilaç geliyor. Bu üçlü kıskaç, üretimin hızlandırıcısı olması gerekirken malesef önünde en büyük gider ve engel haline gelmiş durumda. AKP iktidarının tarımla, ekip biçmeyle tek ilgisi tarım bakanının soyadıdır, başka bir ilgisi yoktur.” dedi. Kaymakçı esnafına da seslenen Balbay, “Üretici daha fazla kazanınca, emeklinin cebine daha çok para girince bunu nerede harcayacak? Amerika Birleşik Devletleri’nde mi? Hayır. Çarşıya gelecek, esnaftan alışveriş yapacak.” dedi.

CHP adayı Balbay, Türkiye’de 12 milyon insanın belediyesini kaybettiğini belirterek şunları söyledi: “Kaymakçı da bunlardan biri. Fransa’nın nüfusu 65 milyon, 10 binden fazla belediyesi var. Türkiye’nin nüfusu 77 milyon, 3 bin 500 olan belediye sayısını 3 binin altına indirdiler. İktidara geldiğimizde ilk yapacağımız işlerden biri, belediyelik hakkını kaybeden yerleşim yerlerine bu hakkını iade etmek olacak.”