CHP Milletvekili Tur Yıldız Biçer, dün Manisa’nın toprağa verdiği iki şehit için giydiği tişörtle protesto eyleminde bulundu. Üzerinde, "Sıradaki benim oğlum mu?" yazan bir tişört giyen Biçer, şehitlerin acısını yüreğinde yaşadığını söyleyerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun derhal istifa etmesini istedi.

Hakkari Dağlıca’da şehit olan 16 askerden ikisi, dün Turgutlu ve Salihli ilçelerinde toprağa verildi. Binlerce vatandaşın katıldığı törenlerle bütün Manisa aynı acıyı yaşarken 10 yaşında, Yaman isminde bir oğlu olan Milletvekili Biçer, "Sıradaki benim oğlum mu?" yazılı bir tişört giyerek protesto eylemi yaptı. Dün görüştüğü şehit annelerinin acısını yüreğinde hissettiği için böyle bir tişört giydiğini söyleyen Biçer, “Manisa’da dün iki tane şehidimiz vardı. Acısını çok derinde hissettiğimiz, çok zor bir gün yaşadık. İki cenazeye de katıldım. Bugün de böyle bir tişört giyerek, dün yaşadığım acının bir nebze de olsa dışarı ifadesi olabilir mi acaba diye, pasif de olsa bir protesto eylemine giriştim.” dedi.

'KOMUTANLAR YÖRE HALKINDAN ALDIKLARIYLA BESLENMEK ZORUNDA KALMIŞLAR'

Bir anne olarak acılı annelerin acısını çok derinden hissettiğini aktaran CHP Milletvekili Biçer, “10 yaşında bir oğlu olan anne olarak, 'Sıra benim oğlumda mı?' acısını hissettim. Yetkililer, biliyorsunuz özellikle 7 Haziran’dan sonra bir anda tetiğe basıp ortalığı kan gölüne çevirenler, bu kandan beslenmeye çalışanlar, savaş çığırtkanlığı yapanlar, kendi çocuklarına bedelli askerlik yaptırıp usulsüzce heyet raporlarıyla 'askerlik yapamaz' raporu alarak çocuklarını askere göndermeyenler. Özellikle yoksul çocukların, halk kitlerinden bu masum gencecik kardeşlerimizin, evlatlarımızın çok korunmasız bir şekilde, özellikle dünkü Dağlıca eyleminde de gördüğümüz gibi. Aileler, verdikleri ifadelerde 20 gün önceden gıda getiren araçların da gelemeyeceği bir pozisyonda yaşıyorlarmış. Son 20 gündür araçlarla gıda geliş ve her türlü lojistik destekten uzak bir hayat sürüyorlarmış. Turgutlulu şehidimizin babası, oğlunun en son kendilerine bunları bildirdiğini söyledi. Çok ilginçtir, komutanları kendi aralarında topladıklarıyla yöre halkından keçi alarak beslenmek zorunda kalmışlar. Son 20 günü bu kadar zor koşullarda geçirmişler. Şehidimiz, 11 aydır ailesine yanına gelemiyormuş, yani acısı çok derinlerde bir yerlerde. Çok zor koşullarda. Bu çocuklar bizim çocuklarımız, bunlar kimsesiz değiller.” diye konuştu.

'SARAYIN İÇERİSİNDE BİLE KORUNUYORLAR'

Biçer, “Bakanlarımız, Cumhurbaşkanı, Başbakan zırhlı araçlarla her türlü korumayla, koruma ordusuyla gezerken, sarayın içinde bile korunurken çocuklarımızın, şehitlerimizin kirpilerden, jammerden, her türlü askerî alınması gereken önlemden uzak bir şekilde, adeta ölümün eline bırakılmış bir şekilde bu kadar çaresiz kalmaları ve göz göre göre ölüme gitmiş olmalarını gerçekten kabul etmek mümkün değil. Bunu şiddetle kınıyorum. Teröre izin verenleri, bir şekilde görevini ihmal edenleri, tedbirsizlik yapanları, bu ölümlere göz göre göre çocuklarımızı gönderenleri ve terörü kınıyorum. Buna izin veren, tedbirsizlikle de olsa görevini bir şekilde ihmal ederek bu sonuca götürenleri, halkımıza bu acıyı yaşatanları şiddetle kınıyorum. Başbakan'ı derhal istifaya davet ediyorum. Bu son olaylardan sonra bu gayriciddi tutumu, bu sorumluluk almayan, sorumluluğunu kötüye kullanır şekilde, görevini kötüye kullanır şekilde bu ölümlere meydan veren Başbakan'ı derhal istifaya davet ediyorum.” dedi.