CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Türk halkı erken seçim istemiyor. Genel Başkanımız Kemal Bey görülmemiş bir fedakarlık örneği göstererek, bir hükümet kurulması için çalışıyor. Umut ediyorum çok yakın bir zamanda Sayın Genel Başkanımızı başbakan olarak göreceğiz." dedi.

Eskişehir’de 6 milletvekilliğinin 3’ünü alan CHP’de sevinç devam ediyor. CHP Eskişehir İl Teşkilatı, seçilen 3 milletvekilini partililer ile buluşturdu. CHP milletvekilleri, parti il merkezi önünde partililer ile buluştu. Kurulan kürsüden üç milletvekili de genel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Milletvekilleri zaferi hep birlikte kazandıklarını dile getirdi. Okan Cemal Yüksel, yemin ederek Anayasa’ya sözde değil özde bağlı kalacağını söyledi.

CHP Milletvekili Çakırözer, parti il merkezi önünde kurulan kürsüden yaptığı konuşmada, halkın erken seçim istemediğini belirtti. Çakırözer, şunları söyledi: "Daha önce de çok yazıldı çizildi. Bence Türk halkı erken seçim istemiyor. Tam tersine sorunlara çözüm bulacak, sorumluluk taşıyacak bir hükümet kurmasını bekliyor. Biz de hem buradan giden hem de yurdumuzun 81 ilinden gelen bütün milletvekilleri bu sorumlulukları içinde halkın beklentisini karşılamak için çalışacağız. Sizin de gördüğünüz gibi genel başkanımız Kemal Bey görülmemiş bir fedakarlık örneği göstererek, bir hükümet kurulması için çalışıyor. Umut ediyorum çok yakın bir zamanda Sayın Genel Başkanımızı başbakan olarak göreceğiz. Ülkemizi çağdaşlığa aydınlığa hep birlikte taşıyacağız."

'FİRAVUNLARDAN HESAP SORACAĞIZ'

CHP Milletvekili Okan Cemal Yüksel de milletvekili olarak firavunlardan hesap soracağına söz verdiğini hatırlattı. Yüksel, "Seçim döneminde de bunu söylemiştim. Bu yeminimi bugün tekrarlıyorum. Seçim kazanılmakla iş bitmiyor. Bakın, AKP yanlısı sendika, Eğitim Bir-Sen denilen bir sendikanın dergi diye çıkardıkları paçavrada daha dün Atatürk’e 'dinsiz' denildi. Atatürk’e hakaret edildi. Daha dün TRT’nin, devletin resmi yayın kuruluşunun kanalında 'kadın nasıl dövülür', onun dersi verildi. Demek ki seçim kazanmakla hiçbir şey olmuyor. Ben 7 Haziran günü konuşurken, 'bu daha başlangıç mücadeleye devam' demiştim. Ben şimdi diğer milletvekili arkadaşlarım adına da söz veriyorum. Bu dört eski bakanı Yüce Divan'a göndermeden, başta duran Cumhurbaşkanı'nı Anayasa'da tanımlanan sınırlarına çekmeden, bugüne kadar vatandaşlara yapılan zulmün son kuruşuna kadar, cezaevlerinde ölen, intihara sürüklenen, hakkı yenilen her mazlumun terinin, kanının son damlasına kadar hakkını aramazsak verdiğiniz oylar bize helal olmasın. Yarından sonra yemin edeceğiz. O yemini diğer takkiyeciler gibi ağzımızın ucuyla, bir ayağımızı havaya kaldırarak yemin etmeceğiz. Biz Anayasa'ya bağlı kalacağımıza, namusumuz ve şerefimiz üzerine ant içeceğiz. Burada sizlerin huzurunda, bize 12 yıldır kök söktürenlerden hesap soracağımıza ant içiyorum." şeklinde konuştu.

CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise Eskişehir’de kolektif başarı ile seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başardıklarını belirterek, zaferin herkesin ortak çalışmasının ürünü olduğuna dikkat çekti. Konuşmalardan sonra, milletvekilleri ile parti yöneticileri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.