İzmirli hemşehrilerine açık bir mektup yayımlayan CHP Milletvekili Aytun Çıray, bu yıl İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül’ün çok karanlık şartlarda karşılandığını ve terör örgütünün, her geçen gün katliamlarının ivmesini arttığını söyledi. Çıray, "AKP’nin 13 yıllık başarısız yönetimi sonucunda şiddet ve ölüm çıtası, bir olaydan diğerine yükseldi. Öyle ki basılı medyada, Dağlıca’da 16 vatan evladının ölümünü haber veren acı dolu manşetleri okurken televizyonlarımıza düşen başka bir kitlesel şehit haberiyle sarsılıyoruz. İnternet medyası, teyakkuz halinde sürekli sayfa yeniliyor: ‘Dün Dağlıca Bugün Iğdır...’ İçimiz, büyük çoğunluğu genç yaşta biçilmiş ‘ekinler’ için kavruluyor.” dedi.

'BOYNUKALIN, ATATÜRK HEYKELLERİNİ YIKMAK İÇİN BAŞKANLIK İSTİYOR'

CHP Milletvekili Çıray, mektubunda şunları yazdı: “Ancak kötülük, fıtratı gereği millî iradenin sonucuna rıza göstermedi, on üç yıldır yöneldiği hedeften vazgeçmedi. Bu hedefin ne olduğunu Hürriyet gazetesini basan güruhu yönlendiren ve tweetinde PKK’ya seslenerek, 'Hızınızı alamayıp bütün Atatürk heykellerini yıksanız ne hoş olur, pek hoş olur…' diyen AKP milletvekili Abdurrahim Boynukalın ,kendinden geçerek haykırdı: ‘Saray sakinini 1 Kasım seçimlerinde sandıktan hangi sonuç çıkarsa çıksın ‘Başkan’ yaptıracağız.’ Çünkü Boynukalın, böylece Atatürk heykellerinin topyekun yıkımını, PKK’ya havale etmeden kendi elleriyle gerçekleştirebilirdi. Bu da onun için çok daha büyük bir haz ve mutluluk kaynağı olurdu.”

'KÖTÜLÜĞÜN KURBANLARI OLAN BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM'

“Şimdi on üç yıllık AKP iktidarından sonra kan, gözyaşı ve acı sarmalına girmiş durumdayız. Bu ancak IŞİD’in ruh kardeşi olarak konumlandırabilecek bir kötülük zihniyetinin doğal ve kaçınılmaz sonucudur ancak biz bu korkunç sarmala mahkûm değiliz. 9 Eylül bize bunun en anlamlı kanıtını veriyor. Umut ışığı oluyor, en çıkışsız görünen durumlarda bile çıkışın iyilik dolu yolunu gösteriyor. 9 Eylül bize, 1 Kasım şafağını haber veriyor. 9 Eylül, bir milletin iyilik ruhunun zaferidir. İyilik, aynı güç ve kararlılıkla 1 Kasım’da zafer kazanacaktır. Bu vesileyle kötülüğün sonsuz ihtirasının ve kendini, hukukunu emniyete alma arzusunun kurbanları olan bütün şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bütün bu acılar, cumhuriyetçi yurttaş kardeşliğini ve dayanışma anlayışını hayata geçirecek olan CHP iktidarında geride kalacaktır. Çünkü hiç şüphe yok: 9 Eylül’ün özgürlük ışığı kötülüğün zorbalığını, istibdadını ve karanlığını mutlaka ama mutlaka boğacak… İlga edilen millet iradesinin şafağı, bu kez karartılamayacak şekilde 1 Kasım’da doğacaktır. Bu şafağı ben değil, İzmir’in Kurtuluş ve CHP’nin kuruluş günü olarak 9 Eylül müjdeliyor.”