Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF)'nun misafiri olan CHP PM üyesi ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, işadamlarının sıkıntılarını dinledi. 1 Kasım’da baskı ve zulmün değil, demokrasi ve hukukun kazanacağını söyleyen Çıray, haksız soruşturmalar ve usulsüz cezalarla yıldırılmaya çalışılan iş dünyasının yüzünün, CHP iktidarında güleceğini vaadetti.

ESİDEF yöneticileri, CHP milletvekili adaylarıyla yemekte biraraya geldi. İzmir milletvekilleri Çıray, Kamil Okyay Sındır ve Ali Yiğit, İl Başkanı Bedri Serter, adaylar Ali Engin ve Murat Bakan’ın katıldığı yemekte işadamları, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Saygın ve dürüst işadamlarının içine düşürüldüğü durumu üzücü olarak nitelendiren CHP PM Üyesi Çıray, “İşadamlarımız daha çok nasıl kalkınırız, daha çok nasıl istihdam yaratırız diye tartışacağı yerde maalesef haksız ve hukuksuz denetimlerden nasıl kurtuluruzu düşünür hale gelmiş. Sırf iktidarı desteklemedikleri için dev firmalara milyonlarca liralık cezalar veriliyor. Baskı ve tehditle yıldırma politikaları uygulanıyor. Bu zorba düzen, 1 Kasım’da CHP iktidarıyla son bulacak. Hukuksuz ve kanundışı denetlemelerin hepsi iptal edilecek.” diye konuştu.

Türkiye’nin içine düşürüldüğü durumun kendisini yaraladığını ifade eden Aytun Çıray, “Maalesef Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı yurtdışında alay konusu olmuş, haklarında fıkralar anlatılıyor. Dünya lideri diye karikatürler yapılıyor. En büyük cumhuriyet projesi olan AB hedefinden giderek uzaklaştık.” dedi. Ülkeyi 13 yıldır yönetenlerin, iktidar hırsıyla her şeyi ayaklar altına aldığını iddia eden CHP Milletvekili Çıray, devlet gelenek ve temayüllerinin yok sayıldığını söyledi. Koalisyon sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, görüşmeler gibi seçimi de planlayarak herkesi oyaladığını öne sürdü.

ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ise 17-25 Aralık operaslonlarınınardından iş dünyası üstündeki baskıların arttığını savundu. Türkiye’de son yıllarda hukukun hiçe sayıldığını, binlerce kişi çalıştırıp milyonlarca lira vergi veren kurumların usulsüz ceza ve denetimlerle yıpratılmaya çalışıldığını söyleyen Özkara, sandıktan güçlü ve demokratik bir hükümet çıkmasını beklediklerini ifade etti.