CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, "Toplumsal zenginliğin müjdesi olacak projeye ihtiyaç vardı. Merkez Türkiye projesiyle CHP bunu ortaya koydu." dedi. Çıray, genel seçim çalışmalarını Karşıyaka ilçesinde sürdürdü. Önce CHP İlçe Başkanlığı'nda partilileriyle bir araya gelen Çıray, daha sonra çarşıda seçmenleri ziyaret etti. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) İzmir Şubesi'ne de giden Çıray, burada güçlü Türkiye ideallerini anlattı.

Türkiye'nin yeniden tabandan bir kalkınma hamlesine şiddetle ihtiyaç duyduğunu belirten Milletvekili Çıray, sözlerini şöyle sürürdü: "Hayallerini ve vizyonlarını kaybeden milletler, yaşama umudunu yitirirler. Türkiye uzun zamandır bir büyük hayale, bir büyük umuda susamıştı. Bir büyük hedefe ihtiyacı vardı. Milleti yine etrafında toplayacak, millete bir heyecan verecek, toplumsal zenginliğin müjdesi olacak projeye ihtiyaç vardı. Merkez Türkiye projesiyle CHP bunu ortaya koydu. Türkiye'nin yeniden tabandan kalkınma hamlesine ihtiyacı var. Ekonomik refahı sağlamakta kararlıyız. Üretim ekonomisine geçmekte kararlıyız. 21. yüzyılın sanayileşmesini yakalamakta kararlıyız. Artık Türkiye'de araba üretmek, gurur verici bir şey olmaktan çoktan çıktı. Türkiye, bilgi çağının gereklerini üretmelidir. Katma değeri yüksek yazılım programları, bilgisayarlar, telefonlar üretmelidir. Bir kamyon karpuz satıyorsunuz, bir telefon alamıyorsunuz. Böyle bir ekonominin altından kalkamayız.”

AK Parti'nin 2002'den bu yana yakaladığı büyük bir şansı, vatanı ve milleti yararına kullanamadığını savunan Çıray, "Kötü niyetlerinin esiri oldular. Yurttaşlarımızı esaretten kurtaracak bildirgemize, vaatlerimize saldırıyorlar. Emekliye, emekçiye, esnafa, işçi, köylü ve çiftçimize yapacağımız desteğe karşı çıkıyorlar. Yurttaşlarımızın karanlığa değil, CHP ile yeşeren umutlarına oy vereceğinden kuşkum yok." dedi. AK Parti'nin ülkenin kabuk bağlamış yaralarını kanatarak ayrışmayı körüklediğini söyleyen CHP Milletvekili Aytun Çıray, ırklar ve mezhepler kavgası çıkarmaya çalışanların, Türkiye'nin dibine dinamit koyduğunu ifade etti: "Atatürk, modern Türkiye'yi ırlar ve mezhepler üzerine değil, yurttaşların kardeşliği üzerine kurmuştur. İktidarımızda yeniden yurttaşların birlik ve beraberliyle muasır medeniyetler seviyesi hedefine yürüyeceğiz. CHP ile yeşeren umutlar, sandıkta güçlü Türkiye'yi inşa edecek."