CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, seçim çalışmalarını doğup büyüdüğü ilçe olan Bayındır'da sürdürdü. CHP Bayındır İlçe Başkanlığı'nda kalabalık bir partili grup, Çıray'ı karşıladı. Gruba seslenen Çıray, Türkiye'nin zulüm ve eziyetten CHP iktidarı döneminde kurtulacağını, ülkenin topyekûn zenginleşeceği günün yakın olduğunu söyledi.

Milletvekili Çıray, "Aziz milletimiz, ilim irfan sahibidir. Her şeyin en iyisini görür, duyar ve bilir. Her gittiğimiz yerde vatandaşımız, çektiği sıkıntıları dile getiriyor. 'Yeter artık, çarık ayağı sıktı.' diyor. Biz de onlara bizim dönemimizde, asgari ücret ve en düşük emekli maaşının 1500 lira olacağını söylüyoruz. Her yıl iki maaş bayram ikramiyesi vereceğimizi, kredi kartı faizlerinin yüzde 80'ini sileceğimizi, hastanelerde katkı payı aldırmayacağımızı, seçim beyannamemizdeki ayakları yere basan, hesabı kitabı yapılmış, arkasında her zaman duracağımız vaatlerimizi anlatıyoruz. Bugün kaynak soranlara yıllarca israf etme, milletin, yoksulun, yetimin hakkını heba etme dedik. Şimdi kendileri söylüyor, israf edilmese vergi bile alınmasına gerek yokmuş. Milletimiz onlara, 'Yeni mi uyanıyorsunuz?' diye sormaz mı? Sorar elbette. Bunun hesabını 7 Haziran'daki genel seçimde, sadıkta sorar. Dinimizde haram olan israfın dibine vuranlara, milletimiz sandıkta tokadı vurur. Bundan sonuna kadar eminiz ve hiçbir tereddüdümüz yok." dedi.

Bugün Türkiye'nin, olması gereken yerin çok gerisinde kaldığını söyleyen CHP Milletvekili Aytun Çıray, şöyle devam etti: "Bugün kansere çare arayan bir ülke olmamız gerekirken aşıyı ithal eden bir ülkeyiz. Uzay teknolojisini ve araştırmalarını ele almamız gerekirken neredeyiz. Bu tezatlıkların hepsine, 7 Haziran'da milletimiz son verecek. CHP Liderimiz Kemal Kılıçdaroğlu ülkeyi yönetecek, bilgi birikimi yüksek bir kadro kurdu. Projelerimiz hazır. Yüzde 15'i aşan işsizliğe de aşsızlığa da çare var. Bayındır yol yapımı çok çok uzun sürdü. Sözümdür, iktidarımızla birlikte yol yapımı da kısa zamanda tamamlanacak."