CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Aytun Çıray, Türkiye'nin, Koza-İpek Grubu'na el koyulmasıyla artık resmen medeni dünyadan çıktığını söyledi. Çıray, "Türkiye'de Anayasa diye bir şeyin varlığından söz etmemiz gülünçtür. Mülkiyet hakkı diye bir hak, fiilen ortadan kalkmıştır. Mal ve can güvenliğimiz artık devlet koruması değil, tehdidi altındadır. Sorumluları, Türkiye’yi dünyanın dışına çıkaran bu kararın bedelini 1 Kasım’dan itibaren ödeyeceklerdir." dedi.

Türkiye'nin, özgür medyanın bütün ışıklarının sönmesine asla izin vermeyeceğini ifade eden Çıray, "İpek medyasına el koymanın amacı, hemen dile getirildiği gibi seçim öncesi muhalefeti susturmak değil. Muhalefetin tam seçim öncesi sesinin kısılması, sadece yan amaçtır. Bu el koyma, muhtemelen 1 Kasım seçimleriyle ilgili. Nasıl mı? Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin büyük bir sıçrama yaptıklarını ve seçimde arzu ettikleri sonucu alamayacaklarını gördüler. Bu onlar için denizin bitmesi anlamını taşıyor. Böyle bir sonuç, sonsuz bir hukuksuzluğun çok ağır faturasının önlerine koyulması demek. Herkesi, bütün muhalefeti ve özgürlük taraftarlarını, 1 Kasım’da muhtemel bir manipülasyonu önlemek için acilen harekete geçmeye davet ediyorum. Zorbalık kaybedecek, medeni özgürlük ruhu kazanacaktır. Zafer, zorbaların sandığından çok daha yakındır." dedi.

Bu arada CHP Milletvekili Çıray, İpek Medya Ege Bölge Temsilciliği'ni ziyaret ederek, çalışanlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.