Şanlıurfa Suruç'ta meydana gelen patlamayı inceleyecek Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti içinde yer alan Muğla Milletvekili Nurettin Demir, “İç güvenliğimiz iflas etmiştir.” dedi.

Amara Kültür Merkezi önünde meydana gelen patlamanın herkesin yüreğini yaktığını belirten Milletvekili Demir, yaptığı yazılı değerlendirmesinde, “Kobani’ye yardım götürmek için Suruç’ta konaklayan, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlerimiz, basın açıklaması yaparken büyük bir patlama meydana gelmiştir. Patlama sonucunda İçişleri Bakanlığı ve Şanlıurfa Valiliği tarafından açıklanan rakamlara göre en az 30 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi de yaralanmıştır.” dedi.

Demir, Cumhuriyet Halk Partisi olarak terörün ve terörü destekleyenlerin karşısında olduklarını her zaman dile getirdiklerine işaret ederek, şunları aktardı: "5 Haziran’da 4 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır saldırısının faili açıkça ortada iken, henüz ciddi bir önlem söz konusu değildir. 45 gün sonra benzer bir olayın gerçekleşmesi güvenlik önlemlerinin alınması konusunda ciddi zafiyetler olduğu anlamına gelmektedir. Bu tür saldırıların olabileceği halk tarafından bile dile getirilirken, istihbarat teşkilatımız bu konuda oldukça 'zayıf' kalmıştır. Halkın bile olacak diye işaret ettiği bu saldırılara karşı önlem alınmaması ülkemiz dış politikasının, iç güvenliğinin ve istihbaratımızın iflas ettiğinin en açık göstergesidir. Gözü dönmüş terör örgütleri ülkemizde elini kolunu sallaya sallaya rahatça dolanmaktadır. Küresel cihat örgütleriyle işbirliği yapan, savaş politikasını sürdüren herkes bu olayda sorumludur.”

Demir açıklamasını, “Buradan bir kez daha terörü kınıyor, gencecik yurttaşlarımızın canına kasteden bu hain saldırıyı lanetliyoruz. Hayatını kaybeden gençlerimizin ailelerine sabırlar, yaralılara acil şifalar diliyorum.” diye tamamladı.