CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, ülkede işsizlik artmasına karşın AK Parti iktidarının TBMM'ye yabancıların istihdam edilebilmesi için bir tasarıyı getirmeye hazırlandığını söyledi.

Milletvekili Nurettin Demir, TÜİK’in son işsizlik verileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Demir, "AKP'nin kontrolü altında bulunan istatistik kurumuna göre bile işsizlik oranı yüzde 17,8 olarak gerçekleşti. Bu orana eksik ve yetersiz istihdam edilenler de eklendiğinde en genel tanımıyla işsizlik oranı yüzde 21,4'e yükselmektedir. Ülkemizde işsizlik bu kadar artmış ve halkımız işsizlik batağında saplanmışken AKP iktidarı bir de TBMM'ne yabancıların istihdam edilebilmesi için bir tasarı getirmeye hazırlanmaktadır." dedi.

AK Parti'nin 'Yeni Türkiye'sinde, yolsuzlukların koca koca yollar olduğunu ileri süren Demir, şunları söyledi: "Kaçak saraylara çıkarken ekmek kapılarının üç kuruşa peşkeş çekilmesine karşı çıkan işçilerin gaza boğulduğu, bastırıldığı ve gözaltına alındığı bir talan düzenidir. Sizlere sözümüz olsun, gecelerinde aç yatılmayan, sabahlarına tok kalkılan; üreticilerinin, emekçilerinin ve çiftçilerinin emeklerinin karşılığını aldığı; işsizliğin yenildiği ve işçi ölümlerinin yok edildiği bir Türkiye inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız."