CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, AK Partinin tek beyinli olmadığını, iki başlı olduğunu ifade etti. Çiçek ayrıca, bir an önce şehit haberlerinin çatışma haberlerinin sona ermesi için CHP ile koalisyon hükümeti kurulmasını istediklerini dile getirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, bir dizi ziyaretler gerçekleştirmek için memleketi Tokat'a geldi. Partisinin il bakanlığını ziyaret eden Çiçek, gündem ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İKTİDAR DÜŞTÜ FAKAT HALEN ÜLKEYİ YÖNETİYORLAR

Çiçek, seçimlerden sonra hükümetin düştüğünü dile getirerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Seçimlerden sonra iktidar düştü ancak, ülkeyi yönetmeye devam ediyor. Hükümet çalışmaları var. 13 yılın yarattığı sıkıntılar var. Ötekileştirmeler var. Kamuda devlet birimleri baskı altında bazı köylerimize beldelerimize hizmetin gitmediği yönünde somut delillerle desteklenen şikayetler var. Bunlara baktığımızda Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidar da yönetimde olması gerektiğini 7 Haziran'dan beri söylüyoruz. Artan terör olayları ve çürümüşlükten dolayı artık yönetimden uzak kalamayacağımızı düşünüyoruz. İki liderin bugün görüşmesi var. Hükümet kurulması manasında çarşamba günü parti meclisi toplanacak milletvekillerinin görüşü alınacak, hükümet kurulsun yada kurulmasın manasında. Bakanlık pazarlığı, devletin imkanlarının paylaşılması gibi bizim bir anlayışımız olmaz. Türkiye'nin tamamını kucaklayan, terör konusunda, şehitlerin gelmesi konusunda bu ateşi söndürecek güçlü bir iktidarın yani büyük koalisyonun kurulması taraftarıyız. Bu konuda CHP'nin duruşu, görüşü net ancak, ortaklık kurmayı düşündüğümüz AKP'nin kafası net değil. Zaten yönetiminin tek beyinli olmadığını iki başlı olduğunu herkes biliyor, takdir ediyor, herkes görüyor. Aklı selim galip gelir. Hükümet kurulur terör konusu başta olmak üzere anayasayı da değiştirecek bir güçle kucaklaşma ile çözmeye başlarız. 13 yılın çürümesinden 13 yılın devletteki hasarını da birlikte onarırız. ''

'HERKES KOALİSYON İSTİYOR'

Bir gazetecinin şehit haberlerini sorması üzerine CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek şunları söyledi: ''Bir an önce şehit haberlerini, çatışma haberlerinin ülkede ki savaş ortamının sona ermesi için de CHP olarak hükümetin kurulmasını istiyoruz. Önceliğimiz bu çatışma ortamını sona erdirilmesi. HDP'nin fikren ve siyaseten CHP'ye yakın olduğunu kamuoyu da biliyor. MHP'de büyük koalisyonu istiyor, medya dünyası istiyor, iş dünyası istiyor. Türkiye'nin kurtuluşu çözüme ulaşması büyük koalisyondan yana. CHP'nin kafası net. Bakanlıklar veya küçük hesaplar peşinde değiliz. Sorunların çözümü için hükümet kurmayı istiyoruz. Ancak, AKP'nin net olduğunu bir kişi tarafından yönetilmediğini biliyoruz. İnşallah meclis iradesi, seçim iradesi bu görüşmelerden AKP adına hakim olur. Ortak bir koalisyon haberini akşam hep birlikte paylaşırız."

'İKTİDAR ASKERİ KIŞLAYA HAPSETTİ'

Dursun Çiçek, 'Türkiye'de son zamanlarda artan olaylar karşısında istihbarat zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz' sorusuna ise, ''Burada siyasi iktidarın büyük rolü var. 2007'de başlayan süreçte biliyorsunuz askeri kışlaya hapsetti. Çözüm süreci çatışma olmasın diye, polisi karakola hapsetti. Bunları medya günlerce yazdı. İşi gücü bıraktılar terörle mücadele eden askerle kumpas davaları ile askerle Genel Kurmay Başkanları ile uğraştılar. Onları hapislere tıktılar. Yani terörü korurken onlarla mücadele eden askerleri bu ülkenin Mustafa Kemal'in askerlerini yıllarca hapislerden kumpas davaları ile mağdur ettiler. Geçmişte yaşamıştık darbeler solu ezerdi bu 13 yıllık dönem de de Mustafa Kemal'in askerleri ezildi. Bunun karşılığında bu hataların sonucunda buraya geldik.
Şimdi ne diyorlar terör bitene kadar silahlar bırakılıncaya kadar mücadeleye devam. Bunu Türk Silahlı Kuvvetleri yıllardır söylüyor. Meclis'te bunu çözün ne vereceksiniz. Şimdi terör 92-93 seviyesine geldi. O verilen şehitlerin gazilerin hiçbir anlamı kalmadı.'' dedi.