CHP Tokat Milletvekili ve milletvekili adayı Orhan Düzgün, hakim ve savcıların verdikleri kararların sorgulanamayacağını söyledi.

Yaklaşan milletvekili seçimleri öncesi Tokat CHP milletvekili adayları basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya CHP İl Başkanı Dursun Aytaç, milletvekili adayları Orhan Düzgün, Gülperi Coşar, Mine Baş, Tahir Yıldırım katıldı.

“HUKUKUN KATLİ KARŞISINDA ÇOK DERİN ACI YAŞIYORUM”

Kahvaltı sonrası söz alan milletvekili adayı avukat Mine Baş, son dönemde ülkede çok büyük hukuksuzluklar yaşandığını ifade etti. Baş, “Bir doktor hastasının durumunu bilir ve her ne kadar umut vermek için söylenen sözler olsa da size, o vücudu o kadar iyi tanır ki bilir ki şifa bulmaz ve ona göre o hastalığın acısını farklı hisseder. Bugün bir avukat olarak avukat meslektaşlarıma, hakim savcı meslektaşlarıma, yaşanan yapılan bu zulüm karşısında, hukukun katli karşısında bu kadar derin bir acı yaşıyorum. Genel başkanımızın ifade ettiği projelerimizin, dört ayaklı projelerimizin ilk ayağı siyasi ahlak yasası demokrasi vurgusu bu anlamda benim için çok daha önemlidir. Ekmek kadar önemli bir olay da özgürlüktür. Özgür olmazsak nefes alamayız. Eskiden biz dava veya şikayetlerde dilekçemizi yazar adliyeye giderdik. Hiç kimsenin siyasi görüşünü merak etmez kaygı taşımazdık. Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin karşınıza çıkacak kişinin siyasi davranıp davranmayacağını bilmiyoruz. Çok yakın zamanda da bunun örneğini yaşadık” dedi.

“ÖNÜNE YATARIZ DEMİŞTİ”

Tokat Milletvekili ve milletvekili adayı Orhan Düzgün ise Tokat’ın ekonomisinin çok kötüye gittiğini iddia etti. Sigara fabrikası satılmadan önce milletvekili adaylarından birinin ağabeyini kastederek, "'sigara fabrikasını sattırmayız gerekirse önüne yatarız' demişti. Şimdi de şeker fabrikasını sattırmayız diyen aday var bunlar tanıdık şeyler kimlerin önüne yatıldığı belli oldu." şeklinde konuştu.

“HAKİM VE SAVCILAR VERDİKLERİ KARARLA YARGILANAMAZ”

CHP Milletvekili Orhan Düzgün, tahliye kararları veren hakimler ile ilgili sorulan soruya ise, hakim ve savcılarının verdikleri kararlar ile sorgulanamayacağını ifade etti. Düzgün, “ Verilen kararı sorgulayamazsınız, kararı değiştirirsiniz. Orada bulunan başka bir hakimin onu yargılama şansı yok, bu yetki bildiğim kadarıyla HSYK’da yani burada iki basın mensubu biri diğerini yargılıyor, böyle bir yetki yok bu tamamen yetki gaspıdır. Hukukun gasp edilmesidir. Bunlar suç işlemiş işlememiştir, yanlış karar vermiştir vermemiştir biz buna bakmayız biz hukuka bakarız. Hukuk evrenseldir İstanbul’da başka, Tokat’ta başka Almanya’da başka olmaz. Hukuku evrensel ilkeleri vardır” dedi.

1 Mayıs işçi bayramını da kutlayan Orhan Düzgün, "İşçiler çalışıyor onların yevmiyesi çift maaş olursa bayramı olur. Taksim meydanı işçi kutlamaları ile siyaset yapan iktidar şimdi orada kuş uçurtmuyor." sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.