CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AKP’nin gelir adaletsizliği, yoksullaştırma ve değersizleştirme politikalarının emekli ve yaşlıları perişan ettiğini söyledi. AKP hükümetinin 12 yıllık icraatları sonunda toplumun bütün kesimlerinin yoksullaştığını, bu durumdan en çok emeklilerin ve yaşlıların etkilendiğini ifade eden Moroğlu, “AKP, iktidarda bulunduğu 12 yılda, vahşi kapitalist uygulamalar sonucu sosyal devleti ortadan kaldırdı. İktidar, sosyal güvenlik sisteminin tüm kazanımlarını sermayenin insafına bıraktı. Emeklilik fonlarını finans sektörüne aktardı. Sistemin yükünü de çalışanlara ve emeklilere yükledi.” dedi.

'YAŞLILAR YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR'

Ekonomik krizin artık gizlenemediğini kaydeden CHP Milletvekili Moroğlu, “İşsizlik, son yılların en yüksek rakamına yükseldi. Enflasyon, çarşıda pazarda adeta çıldırdı. Ülke, son bir ayda TL’nin döviz karşısında değer kayıplarıyla yoksullaştı. Bu ekonomik tabloda yaşlılar, çok ciddi bir yaşam mücadelesi veriyor.” dedi. Türkiye’de yaklaşık 15 milyon emekli bulunduğunu, bunun 7,5 milyonunun yaşlı olduğunu söyleyen Moroğlu, “AKP’nin gelir adaletsizliği, yoksullaştırma ve değersizleştirme politikaları, emeklileri ve yaşlıları perişan etti. Yaşlılarımızın yüzde 75’i yoksullukla mücadele ediyor. Emeklilerimizin, yaşlılarımızın da elini taşın altına koymasıyla 2015 genel seçimleri, ülkeyi hızla çürüten ve yozlaştıran vahşi düzenin sonu olacak. CHP iktidarında sosyal devleti, sosyal adaleti yeniden sağlayacağız.” diye konuştu.

'2015 SEÇİMLERİ VAHŞİ DÜZENE DUR DEMELİ'

AKP hükümetinin emeklilik sağlık ve bakım hizmetlerini kâr alanı sayarak yaşlılık ekonomisi oluşturduğunu iddia eden Moroğlu, “Yaşlılarımız, bu ülkenin ve hepimizin onurudur. Emeklilerimiz, yaşlılarımız büyük bir güç. Aslında bu ülkenin kaderini değiştirebilecek, 15 milyonluk bir güç. Haziran seçimlerinde bu büyük güç artık harekete geçmeli ve bu vahşi düzene bir dur demeli. Ben bunun gerçekleşeceğine yürekten inanıyorum.” dedi. Moroğlu, sosyal güvenlikten barınmaya, ısınma ve bakım hizmetlerine kadar yaşlıları, sosyal güvencesi olmayanların desteklenmesi gerektiğini ifade ederek, “CHP iktidarında tüm vatandaşlarımız, doğumdan ölüme kadar sosyal devlet güvencesi altında olacak. Yaşlılar Haftası vesilesiyle tüm büyüklerimize nice sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.” dedi.