CHP Milletvekili Hasan Ören, AKP’nin atama torpilinin Manisa’ya uzandığını söyledi. AKP milletvekillerinin, ülkenin ve vatandaşın dertleriyle ilgileneceğine sadece yakınlarına torpil yapmakla meşgul olduğunu iddia eden Ören, "AKP, iktidar olduğu günden bu yana adam kayırma ve torpil iddialarıyla sık sık gündeme geldi. Kadrolaşma için bütün tayin terfi sistemlerini alt üst eden bir anlayışla, sadece 'benim adamım' olsun diyerek milletvekilleri yakınları için torpil istendi." dedi.

CHP olarak gündeme getirdikleri, kamu kurumlarına akraba, eş, dost atama modasının Manisa’ya da sıçradığını belirten Milletvekili Ören, “AKP Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri'ni baskı altına alarak, bütün yönetici atamalarına müdahale iddialarına ilişkin belgeler ortalığa saçılmıştır. Torpil işini iyice abartan Yurttaş, listeler halindeki taleplerini Meclis antetli resmi kağıtlara yazarak, Manisa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri'ne bildirip ‘tavassutlarınıza’ diyerek, yani aracılık etmesini istemektedir.” dedi. Milletvekili Yurttaş’ın, Manisalıların sıkıntılarını görmezden gelerek kendini torpil işlerine adadığını savunan Ören, “Soma’da 301 işçi madende can verdiğinde, 2 bin 831 maden işçisi bir cep mesajıyla işten atıldığında, Sarıgöl’de sattığı üzümün parasını alamayıp üretici dolandırıldığında, üzüm para etmediği için tarım arazilerinin yüzde 60’ı ipotek verildiğinde, borçlu çiftçi sayısı 1,5 milyondan 13 milyona, borcu 5 milyardan 36 milyar liraya çıktığında Yurttaş’ın cevap vermesini isterdik. Kredi kartı borcu 5 milyardan 92 milyar liraya çıktığında, kredi kartı borcu yüzünden 2 milyon kişi icralık olduğunda, icralardaki dosya sayısı 8 milyondan 21 milyona çıktığında, Çal Dağı'nda 200 bin ağaç katledildiğinde ve ‘ballı kaynana vurgunu’ yapılırken Yurttaş’ın bunların cevabını vermesini isterdik fakat bütün bunlar yaşanırken sesi çıkmayan milletvekili, iş torpil yapmaya geldiğinde canla başla çalışmaktadır.” diye konuştu.

Vatandaşın binbir türlü derdi varken AKP’li milletvekilinin torpil peşinde koşmasının doğru bir siyaset anlayışı olmadığının altını çizen Hasan Ören, “İktidar olmak, bütün vatandaşların hakkını korumayı gerektirir. CHP olarak kamu görevinde eğitim, liyakat ve başarının temel kıstas olmasını, torpil ve adam kayırmaya son verilmesi gerektiğini sık sık dile getirdik. Bu ülkede sosyal demokrat anlayışın gereği olarak merkezî personel sınavı nasıl uygulamaya koyulduysa görevde yükselme ve atamalarda da bu sistemin uygulanması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.