CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Soma ilçesinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)'ne bağlı Sosyal Hizmetler Fakültesi kurulmasının, Milli Eğitim Bakanlığı engeline takıldığını söyledi. Soma'da birçok sivil toplum kuruluşu ve yardımsever arsa ve bina için maddi destekte bulunmayı açıkça önermişken yurt binası ve arazi için bütün girişimler tamamlanmışken Milli Eğitim Bakanlığı’nın fakülte konusundaki süreci uzatması karşısında Öz devreye girerek, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya soru önergesi verdi.

Soma’ya fakülte kurulması bilmecesine son verilmesini isteyen Milletvekili Öz, “Para ve arazi sorunu yok. Birçok sivil toplum kuruluşu, hayırsever ve kurum, buraya fakülte ve yurt açılması için açıkça yardıma hazır ama bakanlık niye yokuşa sürüyor? Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), üniversite ve Milli Eğitim arasında artık daha fazla sorun çıkmasını istemiyoruz. Soma'nın geçim ve üretim koşulları düşünülmeli, buraya ayrıca mühendislik alanında fakülte adımı da atılmalı.” dedi.

CHP Milletvekili Öz'ün soru önergesi şöyle: “Soma'da fakülte kurulması yönünde sivil toplum kuruluşları, şahıs ve kurumların arazi, kampus inşaatı ve yurt binası konusunda sağlamaya hazır oldukları maddi desteğe karşın Sosyal Hizmetler Fakültesi’ne Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gerekli onayların çıkmadığı belirtilmektedir. Konuyu daha önce de tarafınıza iletmeme karşın sürecin aksamasının nedenleri Soma halkı ve yardımseverler tarafından merak edilmekte, Soma’da Sosyal Hizmetler Fakültesi’nin dışında, ilçenin üretim ve geçim kaynakları arasında önemli yeri olan Mühendislik Fakültesi’nin de kurulması talepler arasında yer almaktadır. Buna göre Soma’da fakülte açılmasına dair karar sürecindeki tıkanmanın nedeni nedir? Soma’da mühendislik bilimlerinde eğitim verecek bir fakültenin de kurulması konusunda bakanlığınızla üniversite ve YÖK arasında herhangi bir resmi yazışma olmuş mudur? Soma’da fakülte ve yurt kurulması adına arazi ve bina konusunda kurum ve kuruluşlardan, şahıslardan gelen maddi destek taahhütleri varken süreç neden uzatılmaktadır?”