Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Koza İpek Holding’e kayyum atamasına tepki göstererek, “AKP’ye karşı olduğunuz an şirketinize, malınıza el konabilmektedir.” dedi.

Türkiye’nin çok zor süreçten geçtiğini kaydeden Milletvekili İbrahim Özdiş, yeri geldiğinde ‘hükümette biz yokuz, geçici hükümet var’ diyen AK Parti’nin yeri geldiğinde de ‘bağımsız’ hükümeti kullanarak kendisine muhalif duruş sergileyen bir holdinge kayyum atayarak adeta el koyabildiğini vurguladı.

‘Diktatör olsaydım bu soruları soramazdınız.’ diyenlerin diktatörlüğün bütün emarelerini sergilediklerini savunan Özdiş, şunları kaydetti: “Çok açık ve net söylüyorum bugün yaşanan bu olay AKP hükümeti olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde hiç kimsenin özel mülkiyet hakkının sabit olmadığı anlamına gelmektedir. AKP’ye karşı olduğunuz an şirketinize, malınıza el konabilmektedir. Bu kararın hangi hukuki gerekçeyle alındığını merak ediyoruz. Zaten dünya basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasında zaten 154. sırada olan ülkemiz bugün el konulan holdinge ait basın organlarına da el koymaktadır. Geçtiğimiz haftalarda da çeşitli yayın platformlarından ‘cemaat kanalı’ diye tabir edilen kanallar terör soruşturması kapsamında olduğu gibi ucuz ve hukuksuz bir gerekçeyle çıkartılmıştı. Seçime 5 gün kala medyaya yapılan bu operasyon diğer kanaların da gözünü korkutmaya yönelik bir hamledir.”

Kayyum atamanın anayasaya aykırı olduğunu dile getiren İbrahim Özdiş, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 30. maddesinde, ‘kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri ile basın araçları, suç aleti olduğu gerekçesiyle zapt ve müsadere edilemez veya işletilmekten alıkonulamaz.’ ifadesi olduğu halde anayasaya aykırı hareket edilmektedir. Bu durumu kabullenemiyoruz, demokrasinin herkes için olması gerektiğini savunuyoruz.” diye konuştu.