Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, CHP’nin Türkiye’yi kaostan kurtarmak için elinden geleni yaptığını söyledi. Tümer, “Biz halkımızı düşünerek hareket ettik. Ufukta erken seçim varsa biz buna da hazırız.” dedi.

Seçimden sonra başlattığı vatandaş buluşmalarını sürdüren Tümer, Kozan ilçesinin Dilekkaya ve Ayşehoca köyünde hemşerileriyle bir araya geldi. Tümer, tarihi antik kent Anavarza’da yapılan kazı çalışmalarını da inceledi.

Bıkmadan usanmadan halkla bir araya geleceklerini aktaran Tümer, “Dışarıdan ve içeriden adeta kuşatılmış bir ülke haline getirildik. Konuşacağız, tartışacağız ama ülkemizin geleceğini düşünerek hareket edeceğiz.” diye konuştu.

Çoğunluğu mısır yetiştiren köylüler ise mazot ve gübre fiyatları ile depolama sorunundan yakındı. Birçok kişinin sadece kira parası için depo yaptığını belirten köylüler, “Mısır alım fiyatı açıklanmıyor. Büyük tüccarın eline mahkum oluyoruz. Bir de depolara büyük miktarlarda para ödüyoruz. Her yıl bu sorunları yaşıyoruz.” dedi.

Tümer, bu sözler üzerine mısırda alım müdahale fiyatının bir an önce açıklanması ve depolama sorunuyla ilgili basın açıklaması yaptığını hatırlatarak, “Çiftçi ve tarım birlikleri ile görüşmelerim sürüyor. Konunun takipçisiyim. Müdahale alım fiyatının acilen açıklanması için girişimlerim devam ediyor.” ifadelerini kullandı.