CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "2014 yılının 10 Ağustos'unda cumhurbaşkanı yerine başkan seçmiş olsaydık, Türkiye bugün bu kaosu yaşamayacaktı." sözüne tepki gösterdi. Türkiye’de diktatörlük olduğunu iddia eden Yiğit, “Zaten ülkede bir sivil darbe var. Şu an Sayın Recep Tayyip Erdoğan sivil darbe yapmış. Yargıyı ele geçirmiş. Askeri ele geçirmiş. Polis zaten emrinde. Türkiye’nin tüm kurumları yok olmuş, işgal edilmiş bir Türkiye var. Her şey Recep Tayyip Erdoğan’ın elinde. Gerek yok ki orada seçilmesi, burada seçilmesi. Daha iyi yani. Ne yapacaksa zaten yapıyor. Sağlık Bakanı boşuna öyle düşünmüş.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Türkiye'nin yönetim sistemi değişmiştir." sözünü de değerlendiren Milletvekili Yiğit, “Adam, ‘değişti’ diyor. Zaten kendisi itiraf ediyor. Ne yapıyor? Bir sivil darbe yapılmış, 'Kanunlar sonradan gelecek.' diyor. Yani, ‘Ben darbeyi yaptım bitirdim.’ Askeri darbelerde de öyle. Önce ihtilali yaparsın, arkadan hukuki şeylerini çözersin, ona göre kanunlar çıkartırsın. Recep Tayyip Erdoğan da aynı şeyi yapıyor. ‘Şu an’ diyor, ‘sivil bir değişim var’ diyor. ‘Sivil bir darbe yaptım’ diyor. ‘Kanunlar arkasından gelecek’ diyor. Öyle düşünüyorum.” dedi.

Türkiye’de diktatörlük bulunduğunu iddia eden CHP Milletvekili Ali Yiğit, “Şu ana kadar hiçbir diktatörün sonu olmamıştır. Bunun da sonu olmayacaktır. Kaddafi’yi de gördük, Saddam’ı da gördük, Hitler’i gördük. Bu ülke ne diktatörler gördü, sonu hüsran oldu. Ülkede kesinlikle diktatörlük var. Adam diktatör, seçilmiş bir Meclis var, Meclis'i çalıştırmıyor. CHP’yi 31 gün oyaladı. 31. gün adam dedi ki, ‘Bizi destekleyin.’ dedi. Öyle şey mi olur? 31 gün önce, ‘Koalisyon olacaksa olur, oturulur konuşulur.’, yoksa da o şey işgal edilmezdi, yani 31 gün bekletilmezdi. Adamlar oyaladılar, ülkedeki Meclis'i oyaladılar. Meclis çalıştırılmıyor.” diye konuştu.