CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Fethiye ilçesinde yapımı devam eden Göcek İkiz Tüneli'nin paralı olup olmayacağı hakkında, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı'na yazılı bir soru önergesi verdi.

Dalaman'ı Fethiye'ye bağlayan ve 2006 yılında tamamlanan Göcek Tüneli paralı olmasına karşılık Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından ücretsiz geçiş sağlama iddiasıyla Eylül 2013'te Göcek İkiz Tüneli'nin yapımına başlandığını hatırlatan Demir, bitirilmesi için Mayıs 2015 tarihi verilen tünelin hala tamamlanamadığını söyledi. Tünelin ne zaman bitirileceğini soran Milletvekili Demir, ikinci tünelin de paralı olacağı yönünde iddialar olduğunu dile getirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile TBMM 24. Dönem Milletvekili Ali Boğa ve 25. Dönem Milletvekili Hasan Özyer'in, ikinci Göcek tünelinin ücretsiz olacağı yönündeki ifadelerine işaret eden Demir, Göcek İkiz Tüneli'nin paralı olup olmayacağını sordu.

CHP Milletvekili Demir, yazılı soru önergesinde şunları kaydetti: "Dalaman'ı Fethiye'ye bağlayan ve ilk kez 1965 yılında dönemin Muğlalı Bayındırlık Bakanı Haldun Menteşoğlu tarafından yapımı gündeme gelen, 2005 yılında temeli atılan ve 2006 Temmuz ayında açılışı yapılan, 970 metre uzunluğundaki Göcek Tüneli, 13 hükümet ve 8 başbakan eskiterek 17 yılda tamamlanabilmiştir. Tinsa İnşaat ve Sanayi Ltd.Şti. tarafından 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle yapılan Göcek Tüneli, paralı tek tünel olma özelliğini taşımaktadır. Göcek Tüneli'nden her bir geçişte otomobillerden 3.5 lira, kamyon, otobüs ve TIR'lardan ise 7.5 lira geçiş ücreti alınmaktadır. Göcek Tüneli'nin paralı olmasına karşılık Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından, ücretsiz geçişi sağlamak iddiasıyla Genişyol-Doğan İş Ortaklığı tarafından ihalesi alınan Göcek İkiz Tüneli'nin yapımına, Eylül 2013 yılında başlanmıştır. Uzunluğu 868, yüksekliği 8 ve genişliği 5 metre olacağı açıklanan ve Mayıs 2015 tarihinde bitirilmesi beklenen Göcek İkiz Tüneli'nin yapım çalışmaları hâlâ devam etmektedir."

NurettinDemir, Bakan Bilgin'in cevaplaması talebiyle şu soruları yönetti: "Mayıs 2015 tarihinde bitirileceği açıklanan Göcek İkiz Tüneli, hâlâ neden hizmete açılmamıştır? 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa tarafından Göcek İkiz Tüneli'nin ücretsiz olacağı ifade edilmiş, ‘Bu tüneli Karayolları açtığı için parasız olacak.’ diye belirtilmişti. Aynı şekilde 25. Dönem Muğla Milletvekili Hasan Özyer de Fethiye istikametinden gelişlerde ücret ödenmeyeceğini belirtmişti. Daha açılmadan, Göcek İkiz Tüneli'nin ücretli olacağı yönünde söylentiler yayılmıştır. Bu iddialar ışığında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da ücretsiz olacağı yönünde söz verdiği Göcek İkiz Tüneli'nin ücretli olması gibi bir durum söz konusu mudur? 24. Dönem Muğla Milletvekili Ali Boğa, mevcut Göcek Tüneli'nin bir bedel karşılığında kamuya devredilip ücretsiz hale getirileceğini iddia etmişti. Bu yönde herhangi bir çalışma var mıdır? Yabancı ve yerli turistin yoğun olarak geldiği Muğla’da sık olarak kullanılan Göcek Tüneli'nin paralı olması, Türkiye’nin uluslararası kamuoyundaki imajını zedelememekte midir?"