Genel Başkan Yardımcısı Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, CHP’nin demokrasinin geliştirilmesi, birlik ve bütünlüğün korunması ve barış ortamının geliştirilmesi için gereken tüm fedakarlığı yapmaya kararlı olduğunu söyledi.

Haluk Koç, Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün gerçekleştirilen haftalık olağan CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantının sonucuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin içine düştüğü iç ve dış güvenlik zafiyeti ile birlikte tırmanan çok yönlü ve çok boyutlu terör olaylarının bütün yönleriyle incelendiğini vurguladı.

Suriye ve Irak’ta konuşlanan IŞİD terör örgütünün Türkiye ve bölgesindeki diğer devletlere yönelttiği tehditin değerlendirildiğine işaret eden Koç, şunları ifade etti: “Yurttaşlarımızın sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan anayasal düzenimize ve devletimize yönelen bu tehdide karşı tam bir azim ve kararlılıkla, hiçbir müsamaha gösterilmeksizin mücadele edilmesi gerekmektedir. CHP, ilgili tüm kamu kurumlarının eşgüdüm halinde ve hiçbir zaafa yer bırakmaksızın görevlerini ifa etmesini beklemektedir.”

Açıklamanın devamında, birlik ve bütünlüğe yönelen, toplumsal barış ve güven ortamını tehdit eden terör saldırılarının da toplantıda değerlendirildiğini kaydeden CHP Sözcüsü Koç, “Sivil yurttaşlarımıza ve kamu görevlilerine yönelen her türlü saldırı bir an önce son bulmalı, kamu düzeninin korunması için gereken önlemler ivedilikle alınmalıdır. Bu kapsamda toplumsal barış ortamını engelleyen, demokratik siyaset alanını kısıtlayan ve sivil siyasete yönelen her türlü müdahaleden vazgeçilmeli, toplumsal barışın sağlanması için yapılması gereken tüm düzenlemeler yapılmalıdır.” açıklamasında bulundu.

Koç, CHP’nin; demokrasinin geliştirilmesi, birlik ve bütünlüğümüzün korunması ve barış ortamının geliştirilmesi için gereken tüm fedakarlığı yapmaya kararlı olduğuna dikkat çekti.