CHP, kuruluşunun 92. yıldönümü dolayısıyla Muğla'da Atatürk anıtına çelenk koydu. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene CHP Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, CHP İl Başkanı Mürsel Alban, Menteşe İlçe Başkanı Erkan Aydın, İl Yönetim Kurulu, Kadın ve Gençlik kollarıyla çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Tiriç yaptı. Tiriç, "CHP, 1923 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti'nde özgürlükleri, demokrasiyi, insan haklarını, kadın erkek eşitliğini, sosyal demokrat hukuk devletini, yargı bağımsızlığını, çağdaşlaşmayı savunan tek partidir. Kuruluş ilkelerine günümüze kadar sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılaplarından taviz vermeyen Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten gelen tecrübesi, Türk milletinden aldığı destekle gelecekte de Türkiye Cumhuriyeti'nin koruyucusu ve savunucusu olacaktır." dedi.

Son günlerde yaşanan terör olaylarının ülkenin huzurunu bozduğunu dile getiren Tiriç, "Her gün gelen acı haberlerle sarsılmaktayız. Siyasi belirsizlik ve ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışan açıklamalar yapılmakta, Türk milletinin sabrı sınanmaktadır. Oysa bugünlerde, her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız vardır. Daha yaşanacak bir Türkiye için milletimizin güvenine ve temelleri sağlam siyasi bir iradeye ihtiyaç duyulmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 92. yılında, Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyor, gücünü halktan alan Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren herkese şükranlarımızı sunuyor ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet ve kederli ailelerine başsağlığı diliyoruz." diye konuştu.

Törenin ardından bir gazetecinin, CHP'nin teröre tepki eylemlerine neden katılmadığı yönündeki sorusuna İl Başkanı Mürsel Alban şöyle cevap verdi: "Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu konuda talimatları var. Bu tür eylemler, provokasyona açık eylemlerdir. Bugünlerde bu tür provokasyonların birlik ve birleştirici olmaktan daha çok, ayrıştırıcı olacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımızın bu tür provokasyonlara gelmemesini istiyoruz, arzu ediyoruz."

Bu arada artan terör olayları sebebiyle CHP'nin, Muğla'da düzenlenecek bütün kutlamalarının iptal edildiği açıklandı.