CHP'de 16 yıl sonra yapılan ön seçimlerden sürpriz sonuçlar çıktı. İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven, listelerde ilk 10 kişi içinde kendilerine yer bulamadı.

Dört İzmir milletvekili, örgütün kantarına çıktı. Musa Çam 1. bölgede zafere uzanırken 2. bölgede Mustafa Balbay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından ikinci sırayı alarak adaylığı garantiledi. Ön seçim tercihi yapan diğer iki İzmir milletvekili ise sandıkta hüsran yaşadı. Tercihini 2. bölgeden yana yapan Moroğlu ve 1. bölgede sandığa giren Güven, adaylık için yeterli oyu alamadı.

Sonuçlar açıklandıktan sonra kısa bir açıklama yapan Mustafa Moroğlu, “Açıkçası bu kadar düşük oy beklemiyordum ama bunu bir yenilgi olarak da görmüyorum. Bundan sonra milletvekili olmasak da tıpkı bundan önce olduğu gibi mücadelemizi farklı ortamlarda sürdüreceğiz.” dedi. Hülya Güven de, “Sonuçları saygıyla karşılıyorum. Ön seçimde üyelerimiz kendileri karar verdi. Önemli olan bizim şahsi başarımız değil, 7 Haziran’da CHP'yi iktidar yapmaktır.” diye konuştu.