Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fransa’da yaşanan terör saldırısıyla ilgili "Terörü nereden gelirse gelsin, her yönüyle kınıyoruz. Bu kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Fransa’ya da başsağlığı diliyoruz" dedi.
CHP’li Torun, CHP milletvekilleriyle basın toplantısı düzenledi. Torun, 14 lira olan fındığın 8 liraya düştüğünü söyleyerek, "8 milyon insanın ferahı ve ümitleriyle ile oynanmış, bölgede ekonomi durma noktasına gelmiştir. Sosyal hayatı fındığa dayalı Ordu ve Giresun başta olmak üzere bölge halkı kaderine terk edilmiştir. Üretici, esnaf kaybetmiştir. Ülkenin kaybı 500 milyon dolardır. Bu Türkiye’nin, üreticinin kaybıdır. Sadece yüksek kar peşinde koşanlar kazanmıştır. Sezon başındaki fiyattan yüzde 50 değer kaybına uğramıştır. Yabancı bir kaç şirket fındık ihracıı konusunda tekelleşmiş, piyasanın belirleyicisi konumuna gelmiştir. Sahipsiz bırakılan fındık üreticisinin emeği sömürülmüş, fındık üreticisi kendi toprağında köle haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.
Dünya talebinin 800-850 bin tona olduğu söyleyen Torun, fındık arzının ise 600-650 bin ton olduğunu belirtti.
Fransa’da yaşanan terör saldırısına ilişkin olarak Torun, "Fransa’da hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Terörü, nereden gelirse gelsin, her yönüyle kınıyoruz. Bu kanın bir an önce durmasını istiyoruz. Fransa’ya da başsağlığı diliyoruz" dedi.