CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, iki oy pusulası çuvalının kaybolduğu iddialarıyla ilgili Adapazarı İlçe Seçim Kurulu'na başvurduklarını açıkladı.

CHP İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, seçim kuruluna sunulan dilekçede, Adapazarı 1. ve 2. bölgede dağıtımı yapılan oy pusulası torbalarından ikisinin, kimlik kontrolü yapılmaksızın sahte imzalar ile başkalarına teslim edildiği iddialarının aydınlatılmasının istendiği belirtildi. İddiayla seçimlerin güvenliğinin tehlikeye düştüğü savunularak, kamuoyunda şeffaflık ve güven ilkelerinin zedelendiği ifade edildi. Dilekçede, İlçe Seçim Kurulu'ndan söz konusu bölgelerde oy pusulası torbaları teslim edilirken kimlik belgelerinin ibraz edildiğine dair tutanakların bir nüshasının kendilerine verilmesi ve bu bölgelerdeki sandık kurulu başkanlarının tekrar seçim kuruluna çağrılması ve kimlik ibraz etmeleri talep edildi. Ayrıca kimlik ibrazının da tutanak altına alınması ve şaibeli tutanakla karşılaştırılması istendi.

CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, iddia açıklığa kavuşturuluncaya kadar peşini bırakmayacaklarını söyledi. Oy pusulası torbaları teslim edilirken kimlik ibrazı istenmediğine ilişkin kendilerine şikayetler ulaştığını anlatan Taşkent, "Kimlik belgesine bakmadan, karşısındaki kişinin kim olduğunu teyit etmeden oy pusulaları, hiç kimseye verilmemeli. Mevzuat da bu konuda son derece açık. Bu yüzden, kimlik ibrazıyla işlem yapıldığına dair tutanağın nüshasını istiyoruz." dedi.

'YAKLAŞIK 7 BİN KİŞİ SANDIK BAŞINDA OLACAĞIZ'

Seçim kampanyası sürecinde yaşanan usulsüzlüklerin kamuoyunda seçimlerle ilgili de kaygı yarattığını ifade eden Taşkent, şunları söyledi: "Haftalardır sahadayız, köyde, kahvede, sokakta, vatandaşlar kolumuzdan tutup çeviriyor bizi, 'oyumuza sahip çıkın' diyorlar. Herkeste bir kaygı var. Buradan hemşehrilerimize bir kez daha sesleniyorum; merak etmeyin. CHP olarak bu seçimde, seçmenin oylarına ve geleceğimize sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Her sandık başında bir görevlimiz var. Müşahidlerimiz, okul sorumlularımızla birlikte, yaklaşık 7 bin kişi sandık başında olacağız. Ayrıca, oy kullanılan her merkezde bir avukatımız bulunacak. Usulsüzlüklere anında müdahale edebilecek organizasyonu kurduk. Vatandaşlarımızın da duyarlı olmasını bekliyoruz."

GENEL MERKEZ DE ALARMDA

Ayça Taşkent, CHP Genel Merkezi'nin de seçimde hileleri, aksaklıkları engellemek için alarma geçtiğini bildirdi. Taşkent'in verdiği bilgiye göre, CHP Genel Merkezi'nde, CHP'nin kendi sandık görevlilerinden gelen ıslak imzalı veriler ile YSK verilerinin karşılaştırılmasını sağlayacak 'akıllı sistem' kuruldu. Bu çerçevede, parti genel merkezinde 60 personel ve 500 gönüllü, CHP sandık görevlilerinden gelen verileri sisteme girecek. YSK verileri de sistemde yer alacak. İki verinin uyuşmaması halinde, sistem uyarı verecek ve vakit kaybetmeden hukuki süreç başlatılacak.