Trabzon'da CHP Genel Merkezi’nin, kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki için il ve ilçe yönetimlerinin istifa ettiği, 17 milletvekili aday adayının da adaylıklarını geri çekme kararı aldığı bildirildi.

CHP Genel Merkezi’nin, Trabzon’da ilk sıranın kontenjan adayı (mevcut CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu), kalan 5 sıra için ise eğilim yoklaması yapılacağını duyurmasının ardından CHP Trabzon Teşkilatı'nda tepkiler meydana geldi. Önseçim talebiyle parti İl Başkanlığı'nı işgal eden gençler, il yöneticileri dâhil kimseyi içeri almadı. CHP'li gençler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan önseçim sözü alana kadar eylemlerinin devam edeceğini söylüyor. Gençleri ikna için parti binasına gelen İl Başkanı Güzide Uzun’un, yönetim kurul üyeleri ve partililerle yaptığı toplantının ardından, Milletvekili Volkan Canalioğlu haricinde 17 aday adayının adaylıklarını geri çektiğini, il ve ilçe örgütlerinin de istifa ettiğini açıkladı.

Teşkilatın talebi doğrultusunda, daha önce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyleyen Uzun, “Bana bu konuyu halledeceğini söyledi. Ben 2 kere kendisiyle görüştüm. 2 kere de aynı cevabı aldım. Sorunun çözüleceğinin cevabını aldım. Onun için buraya geldim. Genel Başkanın bizzat kendisinden 'Kontenjanın kaldırıldığını, insanların gönül rahatlığı ile aday adayları olabilecekleri' emrini aldıktan sonra bu konuyu basına ve üyelerimize açıkladım.” dedi.

Demokrasiye, özgürlüğe, eşitliğe ve barışa inanan insanlar olarak, partilerini asla terk etmeyeceklerini ifade eden Uzun, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, adalet ve eşitlik özgürlüğe inancından dolayı tek milletvekili çıkarmış Trabzon'dan kontenjanı geri çekeceğine inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.