CHP Trabzon İl Başkanlığı, ilçe seçim kurullarının aldığı kararların uygulanmasını istedi. Seçim kurulu kararına rağmen şehrin birçok yerine yasa dışı olarak asılan AK Parti bayraklarının hala kaldırılmadığına dikkat çekti.

CHP Trabzon İl Başkanlığı Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şehrimizin her köşesinde, kavşaklarda, karayolunda, şehrin en işlek bulvar ve caddelerinde, boş binalarında birkaç gündür AKP’ye ait her türlü bayrak, afiş, tanıtıcı reklam gördük. Bu bayraklama faaliyeti şüphesiz Cumhurbaşkanı’nın Trabzon ziyareti ile doğrudan ilişkilidir.” denildi.

CHP il örgütü olarak il ve ilçe merkezlerinde görevli seçim kurullarına başvurarak yasa dışı asılan bayrakların kaldırılmasını talep ettiklerini hatırlatılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Ortahisar 1. Seçim Kurulu’nun 30 Nisan 2015 tarih 2015/38 ve YSK’nın 23 Şubat 015 tarih ve 2015/236 sayılı kararlarına göre seçim hükümlerini düzenleyen 298 Sayılı Kanun uyarınca gösterilen yerlerden (partilerin seçim irtibat büroları, il ve ilçe binalarının sadece önleri) başka yerlere, genel yollar üzerine asılan her boyda parti flama, bayraklar ve posterlerin ve de benzerlerinin belediyelerce toplatılmasına ve masraflarının ilgili partilerden ve adaylardan alınmasına, ayrıca partilerin yapacak oldukları mitinglerde miting alanlarının süslenmesine her ne kadar kanun izin veriyorsa da miting bittikten sonra miting ve toplantı günü kullanılan afiş, bayrak, flama ve benzerlerinin derhal toplanması gerektiğine, toplanmadığı takdirde belediyelerce toplatılacağına karar verilmiştir. Alınan karara rağmen hukuk tanımazlıkla asılan AKP bayraklarının kaldırılması için yaptığımız başvuru kabul edilmiş, 11 Mayıs 2015 tarih ve 2015/39 sayılı kararı ile parti binalarının ve irtibat bürolarının önüne asılanların haricinde asılan tüm flamaların, bayrakların, posterlerin ve pankartların parti gözetmeksizin hepsinin belediye başkanlığınca toplatılmasına ve masraflarının ilgili partilerden tahsil edilmesine karar verilmiştir. Verilen bu iki karara rağmen, hukuksuz olarak şehrin her yerine bayrak ve poster asıldığı gibi, ikinci kararın ardından da halen bayraklar kaldırılmamıştır. Belediye ekiplerini ilgili kararları titizlikle ve ivedilikle uygulamaya davet ediyoruz.”