CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, “Süleyman Soylu’nun içişleri bakan olması Trabzon adına çok önemli. Sayın Soylu’nun o görevin altından başarıyla kalkacağına ben eminim. Bu Trabzo’la örtüşen bu görevdir" dedi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, gündeme ilişkin konulara değindi.
Konuşmasının başında İçişleri Bakanı seçilen AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun yeni görevinden altından başarıyla kalkacağını belirten Pekşen, “Süleyman Soylu’nun içişleri bakan olması Trabzon adına çok önemli. Sayın Soylu’nun o görevin altından başarıyla kalkacağına ben eminim. Bu Trabzo’la örtüşen bu görevdir. Trabzon’a yakışan bir bakanlıktı. Trabzon gibi bir kente diğer bakanlıkları reva görülmesini bu güne kadar hoş karşılamadım, bugün doğrusu bu bakanlık Trabzon için önemlidir. Ben sayın Soylu’nun bu konuda çok ciddi başarılarla Trabzon siyasetini Türkiye’nin dünyanın gündemine taşıyacağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum”dedi.
Konuşmasında hükümetin teşvik paketiyle ilgili düşüncelerini dile getiren Pekşen, “Şu anda Türkiye’de gerçekten bugüne kadar siyasi tarihimizde hiç rastlanmayacak büyüklükte bir teşvik paketi yayınlandı. Karadeniz bölgesi tarihinde ilk kez bu kadar bu boyutta bir teşviki yakaladı. Bunda şahsen benim çok büyük emeğim oldu” dedi.
Fındık rekoltesinde bu yıl aldatma yapıldığını ifade eden Pekşen, “Fındıktan aldığımız pay 2.8 milyar dolar. Dünyada fındığa dayalı sektörlerin toplam büyüklüğü 127 milyar dolar. 127 milyar dolarlık sektörün büyüklüğünün içinde bizim aldığımız pay maksimum 3 milyar dolar. Halbuki bunun en önemli sağlayıcısı biziz. Bu sene rekolteye ilişkin büyük bir aldatmaca olmuş, bizi kandırmışlar. Giresun milletvekilimiz sayın Bülent Bektaşoğlu bu konuda bir çalışma yaptı. Rekoltenin neredeyse üçte biri oranında gerçekleşen rekolte. Yani bu sene beklenen rekolte 250 bin ton cıvarında. Bende bütün fındık üreticisi tanıdıklarımı aradım. Onlarda geçen senenin beşte biri oranında fındık ürettiklerini söylediler. Fındık üreticilerine sesleniyorum fiyatların yükseleceğine emin olsunlar mümkünse fındıklarını biraz bekletsinler. Devletin bu dönemde ivedilikle bir tedbir alması gerekiyor. Bu büyük ürün kaybı, rekolte kaybı onlara ciddi maliyetler olarak yansıyacak. Görünen o. Çiftçi borçlarını yeniden yapılandırılması bir an önce ele alınmalı” dedi.
Türkiye’nin uzun zamandan beri terör ve Suriye konusunda doğru adım attığını belirten Pekşen, “Türkiye bence uzun zamandan beri ilk kez siyaset ve askeri ihtiyaçlar açısından doğru bir adım atmıştır. Suriye’de Cerablus bölgesinde uzun dönemden beri devam eden bir enerji koridoru Türkiye’nin birliğini tehdit eden koridor. Bugün Türkiye’nin de inisiyatif kullanmasıyla birlikte yeni bir siyasal sürece girmiştir. Türkiye olmadan bu coğrafyada hiç kimsenin Türkiye’ye rağmen bir proje gerçekleştiremeyeceğini öğrenmesi gerekiyor” diye konuştu.