Trabzon'daki kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki için parti binasını işgal eden CHP’li gençler, Genel Merkez’in geri adım atması üzerine eylemlerini bitirdi. Trabzon'da kontenjansız eğilim yoklaması yapılmasına karar verildi.

CHP Genel Merkezi, 7 Haziran seçimleri öncesi Trabzon’da birinci sıra kontenjan adayı olmak üzere diğer adaylar için eğilim yoklaması yapılacağını duyurmuştu. Karara tepki gösteren CHP Gençlik Kolları üyesi bir grup genç, 17 Mart’ta önseçim talebiyle parti il binasını işgal etmiş, il başkanı ve aday adaylara başta olmak üzere çok sayıda teşkilat da görevlerinden istifa etmişti. Parti il binasının girişlerini masa ve sandalyelerle kapatan gençler, duvarları da taleplerini ifade eden afişlerle donatmıştı. CHP’li gençlerin eylemi sekizinci günde karşılık buldu.

Genel Merkez, Trabzon İl Başkanlığı’na gönderdiği yazıda, milletvekili adaylarını belirlemek için 29 Mart’ta kontenjansız eğilim yoklaması yapılmasına karar verildiğini bildirdi. Gençler de bu kara üzerine eylemlerini sonlandırdı. CHP İl Başkanlığı’nın kapılarını partililere ve basına açan gençler, içeride yaptıkları süslemeleri de basına gösterdi.

Eski Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Erdi Çakır, burada yaptığı açıklamada, CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın bir haftadır partinin öz gücü olan gençlerde olduğunu belirtti. Çakır, “Yani partinin gerçek sahiplerindeydi. Üst yönetime emanet vermiş olduğumuz partimizi 1 haftalığına gerçek sahipleri olan bizler, gençler geri almıştık. Gereklilik halinde Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları'nın neler yapabileceğini Trabzon’dan tüm Türkiye’ye gösterdiğimizi düşünüyoruz.” dedi.

Tek kontenjanlarının özgürlük ve demokrasi olduğuna vurgu yapan Çakır, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Trabzon’dan yükselen demokrasi ve özgürlük çığlıklarına kulak vermiştir. Genel Başkanımızın dahi ön seçime girerek bizlerin demokrasiye olan inancını kat ve kat artırırken, örgütün özgücünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu hususta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kez daha şükran ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz bu karardan emindik. İl Başkanlığımızı günler önce süsledik. Bugünkü demokrasi bayramını bekledik. Bundan sonraki hedefimiz AKP’nin yolsuzlukları ile rüşvetleri ile zaptettiği ya da zaptetmeye çalıştığı kaleleri geri almakla sürecektir.” ifadelerini kullandı. Basın açıklaması, eyleme katılan gençlerin isimlerinin tek tek okunması ve ‘burada’ şeklinde karşılık verilmesiyle sona erdi.