CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol ve il başkanlığı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırını kınadı.
CHP Tunceli İl Başkanlığı’nca, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısını kınamak amacıyla Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde basın açıklaması yapıldı. CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, İstanbul’da gerçekleştirilen saldırının insanlık suçu olduğunu belirterek, "İstanbul’da yaşanan eylem neyse kendi ilimizde de şiddete dayalı bir eylemi, söylemi, insanların yaşamlarını tehdit eden anlayışın doğru olmadığını söylemek için buradayız. İnsanlar düşüncelerini özgürce dile getirmeli ama şiddete dayalı, insan yaşamını tehdit eden hiçbir davranışın haklı gerekçesi olamaz. Bunların hepsi insanlık suçudur" dedi.
Terörle mücadelede milli mutabakat hükümetinin kurulmasını isteyen Erol, "Meclis bir araya gelmeli, tüm siyasi partilerin içinde olduğu milli mutabakat hükümeti kurularak Türkiye’nin terör belasından kurtulması gerekiyor. İnsanların gelecekle ilgili kaygılardan kurtulması ve eşit yurttaşlık hakkının olduğu bir ülkede herkesin terör belasından kurtulmanın mücadelesini vermesi gerekiyor" diye konuştu.