Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki patlamada hayatını kaybedenler için 'ulusal yas' ilan edilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na kanun teklifi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ile Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından verilen kanun teklifinin gerekçe bölümünde, şu ifadelere yer verildi: "Tarihin gördüğü en vahşi yöntemlerle katliamlar yaparak Ortadoğu coğrafyasını kana bulayan IŞİD isimli katliam örgütünün tüm insanlığı hedef alan terör faaliyetleri son olarak Şanlıurfa Suruç’ta gençlerimizi hedef almıştır. Bunun sonucunda ne yazık ki, 30’dan fazla yurttaşımız yaşamını yitirmiş, çok sayıda yurttaşımız yaralanmıştır. Kobani’nin yeniden imar edilmesine katkı sunmak için sınırı geçmeye hazırlanan yurttaşlarımızın maruz kaldığı ve tüm Türkiye’yi derin bir kedere boğan bu katliamın yaralarını sarmak için toplumda ulusal yas ilanı beklentisi mevcuttur.

IŞİD isimli insanlık düşmanı terör örgütüne karşı birlik içinde toplumsal bir mesaj verilmesi öncelik haline gelmiştir. Teklif ile 20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımız için üç gün süreyle ulusal yas ilan edilmesi amaçlanmaktadır."

'ŞANLIURFA SURUÇ’TA MEYDANA GELEN SALDIRIDA HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN ULUSAL YAS GÜNÜ İLAN EDİLMESİNE DAİR KANUN TEKLİFİ'

MADDE 1- 20 Temmuz 2015 tarihinde Şanlıurfa Suruç’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden yurttaşlarımız için üç gün süreyle ulusal yas ilan edilmiştir.
MADDE 2- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.