Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP Genel Merkezi tarafından görevinden alındı. Partisine küsmediğini belirten Şen, “Hukuki hakkımı kullanarak antidemokratik bir şekilde görevimden alındığım için itiraz hakkımı kullanacağım." dedi.

Van’da 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesinde siyasi partilerdeki hareketlilik de devam ediyor. AK Parti’de 13 belediye meclis üyesinin görevlerinden ayrılmasının ardından bugün de CHP’de il başkanlığı görevinde bulunan Cemal Şen CHP Genel Merkezi tarafından görevinden alındı. Yerine ise İlkay Gökdere getirildi.

Konuyla alakalı bilgi veren Şen, “Umudu tükenmiş bitmiş, ismi şaibelere karışmış, insanlarla pazarlık yaparak bizi görevden almaya kalkıştılar. Yasal kurumlar böyledir. Adalet Partisi, Demokrat Parti, Doğru Yol ve Cem Uzan partisinde görev almış arkadaş, tükenmiş bir arkadaş CHP Van 1. sıra adaylığına getiriliyor. Milletvekili adayı arkadaşımız sosyal demokrat bir yapıdan gelmiyor. Pazarlıklar sonucunda genel merkezimiz bizi feda etti. Sağlık olsun ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, demokrat biriyim. Yaşımın yettiği kadar partime hizmet edeceğim, çalışacağım, oy vereceğim. Bunu yapanlar utansın.” ifadelerini kullandı.

Bu uygulamanın yasal bir dayanağı olmadığını öne süren Şen, küsmediğini fakat kırgın olduğunu söyledi. CHP için çalışacağını söyleyen Şen, "CHP'nin bu kararı gerçekten kendi ideolojik yapısına aykırıdır. Benim 36 yıllık bir siyasi geçmişim var. Yine CHP'ye katkı sunmaya çalışacağım. Küsmem ama çok kırıldım. Hukuki hakkımı kullanarak antidemokratik bir şekilde görevimden alındığım için itiraz hakkımı kullanacağım. " diye konuştu.

Milletvekilliği adaylığı için herhangi bir girişiminin olmadığını belirten Şen, “Benim milletvekilliği adaylığı için herhangi bir girişimim yoktu ve olamazdı. Zaten olsaydı 25 Ocak’ta il başkanlığı görevimden istifa etmem gerekiyordu. Benim böyle bir talebim olmadı. Benim talebim şuydu; sosyal demokrat bir gelenekten gelmeyen bir kişinin, burada aday olarak gösterilmesi bize ciddi anlamda zarar verdi. Asla hareketimden kırgın olmam. Benim 36 yıllık bir geçmişim var. İnsanlar bana karşı borçludur diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.