CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş İstanbul Seyrantepe’de CHP ve MHP İstanbul il başkanlıklarının bulunduğu caddede görüntülenen aynı plakalı iki aracı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Seyrantepe’de bir vatandaş tarafından görüntülenen ve bugün bazı haber sitelerine de yansıyan aynı plakalı araçlar hakkında, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’e soru yöneltti.

CHP ve MHP il başkanlıklarının bulunduğu caddede biri Audi marka bir otomobil diğeri Volkswagen marka ‘transporter’ aynı plakalı 2 aracın CHP il binasına 50 metre, MHP il binasına ise 100 metre uzaklıkta olduğunu belirten Yarkadaş, araçlarla ilgili bir araştırma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Yarkada, araçların önlerinde ‘çakar’ diye tabir edilen ışıkların da bulunduğunu soru önergesinde ifade ederek, bu araçların yasa dışı bir dinleme amacıyla orada bulunup bulunmadığının araştırılarak kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirtti.

CHP'li Yarkadaş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk’ün yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

"CHP ve MHP İl Başkanlıklarının bulunduğu caddede bulunan ve aynı plakaya sahip olan iki araçla ilgili bir araştırma başlatılmış mıdır?

Aynı plakalı ve önlerinde 'çakar' diye tabir edilen ışıklar bulunduran iki aracın aynı caddede bulunması beraberinde yasadışı dinleme iddialarını da gündeme getirmiştir. Bu araçların hangi amaçla o caddede bulunduğuna dair bir açıklama bakanlığınız tarafından kamuoyuyla paylaşılacak mıdır?"