CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal Antalya'dan, adaşı ve meslektaşı Av. Deniz Baykal ise Bursa’dan milletvekili adayı oldu. Bursalı Deniz Baykal, aday olması sürecinde yaşadığı ilginç olayları paylaştı. 'Yenişehir’e geliyorum’ diye mesaj attığında ilçenin karıştığını ifade eden Baykal, '(CHP eski Genel Başkanı Deniz) Baykal Bursa’dan mı aday' şeklinde insanlarda bir heyecan oluştuğunu, buna benzer birçok ilginç olay yaşadığını anlattı.

Bursa Barosu avukatlarından Deniz Baykal, CHP’den Bursa 11. sıra millevekili adayı oldu. Partisinin ön seçimle adayları belirlediğini hatırlatan Baykal, "Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, çok önemli bir karar alarak özellikle Bursa gibi metropol bir şehir için kontenjansız ön seçim yapması çok radikal bir karardır. Bu partinin gelişmesine, partinin büyümesine ve Türkiye’nin demokratikleşmesine kesinlikle bir adımdır. Ben sadece belediye meclis üyeliği yaptım, örgütlerde görev almadım. Ama hep söylüyorum, ‘Deniz Baykal kim’ diye soranlara, ‘Deniz Baykal CHP’nin evladıdır, Atatürk ilke ve devrimlerini benimsemiş bir yurttaştır’ diyorum. Ben bu bilinçle aday oldum ve örgütümüz 11. sırada beni takdir etti. 11. sıra olmak ya da birinci sıra olmak, daha geri sıralarda olmak bizim için önemli değil. Biz de ben duygusu değil biz duygusu gelişmiştir. Biz başarıya inandığımız için, örgütün takdirine saygı duyuyoruz. Birinci sıradaymış gibi çalışmaya devam edeceğiz."

Baykal, isminin Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile benzerliği konusunda ise şunları dile getirdi: "Dün akşam listeler teslim edilince telefonuma mesajlar gelmeye başladı, haberlerde seni duyuyoruz diye. Deniz Baykal ismi çok önemli bir isimdir Türk siyaseti için, CHP için. Ama bunun bir öncesi daha vardır. O da Deniz Gezmiş’tir. Yani Deniz Gezmiş’lerin yaşaması için, Deniz’lerin var olması için biz siyasette çalışacağız."

"GELİYORUM DİYE MESAJ ATTIM İLÇE KARIŞTI"

Deniz Gezmiş’in asılmasının ardından adının babası tarafından konduğunu ifade eden Baykal, şöyle devam etti: “Deniz Baykal ile en son bir kurultayda bir bayan arkadaşımız yan yana görünce, aramıza girdi ve dilek tuttu. Çok değişik şeyler yaşadım. Örneğin, ‘Ben Deniz Baykal’ deyince insanlar kafayı kaldırıp bir bakıyorlar. Mesela bu seçim çalışmaları döneminde Yenişehir ilçesine mesaj attım Deniz Baykal olarak geleceğimi söyledim. İlçe karışmış. İlçenin telefonları kitlenmiş, ‘Deniz Baykal Yenişehir’e geliyor, Bursa’dan mı aday’ diye soruyorlarmış. Sonra ilçe, ikinci bir düzeltme mesajı attı. Sonra tabi insanlar alıştı artık. Çok güzel bir duygu. Bazı gittiğim yerlerde insanlar, ‘sen gelmesen de olurdu, senin adın yeter’ diyenler oluyordu."

Baykal, Türk siyasetinin önünü açmak, Türkiye’ye yeniden barışı ve demokrasiyi getirmek için yeniden iktidar olmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.